Кіровоградщина: Школам рекомендують перейти на дистанційне навчання

  • 30 жовт. 2020 09:10
  • 1799
    • Новина Кіровоградщина: Школам рекомендують перейти на дистанційне навчання Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині освітнім закладам у «жовтій» зоні рекомендують перейти на дистанційне навчання. Про це йдеться на сторінці у ФБ Кіровогградської ОДА.
     
    Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський із 2 листопада рекомендує закладам загальної середньої освіти, розташованим на територіях із «жовтим» рівнем епідемічної небезпеки, перейти на дистанційну форму навчання.
     
    Відповідного листа скерував відділам освіти райдержадміністрацій, органам місцевого самоврядування і директорам освітніх закладів обласного підпорядкування учора, 29 жовтня.
     
    Тим закладам загальної середньої освіти, що перебувають у «зеленій» зоні, рекомендує забезпечити очну форму навчання з можливістю організації дистанційної для окремих учнів за заявою батьків та змішану форму навчання за умови, що регіон у якому розташоване освітній заклад, не належить до «червоного» рівня.
     
    - Для прийняття рішення щодо форми навчання у школах у кожній окремій адміністративно-територіальні одиниці варто врахувати висновки регіональних комісій із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – зазначив Володимир Таборанський.
     
    Також начальник управління наголосив на необхідності чіткого дотримання протиепідемічних заходів в освітніх закладах і нагадав алгоритм профілактичних дій.