У Кропивницькому живі квіти лягли до Вічного вогню

  • 28 жовт. 2020 13:38
  • 768
    • Новина У Кропивницькому живі квіти лягли до Вічного вогню Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, 28 жовтня, з нагоди 76-ої річниці вигнання нацистів з України у Кропивницькому на Меморіальному комплексі “Фортечні вали” відбулося покладання квітів.

    В урочистостях взяли участь керівництво області, міста та військовослужбовці. Цього дня живі  квіти лягли до Вічного вогню, до могил учасників Другої світової війни та до пам’ятного знаку загиблим Героям АТО.

    Український вимір Другої світової війни – це боротьба на всіх фронтах воєнних дій: не тільки на Східному фронті, а й в лавах руху опору інших країн, арміях союзників, що воювали в Італії і Франції, на Далекому Сході та на Тихоокеанському театрі воєнних дій. Вигнання нацистів з України стало можливим лише завдяки об’єднанню зусиль всієї антигітлерівської коаліції та визвольних антинацистських рухів. Ми маємо пам’ятати кожного!

    Проте вигнання нацистських поневолювачів не принесло Україні спокою та свободи, а обернулося поверненням комуністичного терору, масовими депортаціями, переслідуванням інакодумців. Однак, все ж таки це стало вагомим кроком до здобуття Україною Незалежності. Досвід боротьби із нацизмом вчить, що війна завжди закінчується погано для агресора.
    Кількість військових і цивільних жертв війни оцінюється істориками у 8 – 10 мільйонів українців. 700 міст, 28 тисяч сіл, 16 тисяч підприємств були пошкоджені або знищені внаслідок боїв і каральних дій окупантів. Давайте сьогодні всі вшануємо тих, завдяки кому ми живемо в Незалежній Україні та будуємо своє демократичне суспільство!