Кропивницькі бейсболісти здобули першість у сезоні-2020

  • 28 жовт. 2020 15:06
  • 1331
    • Новина Кропивницькі бейсболісти здобули першість у сезоні-2020 Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулої неділі останнім матчем фінальної серії Кубка України завершився непростий сезон 2020 року. 
     
    Зазвичай бейсбольний сезон починається в середині квітня, коли у місті Кропивницькому проходять традиційний весняний передсезонний турнір «Кубок Колодицького» (змагання започатковано в 1999 році) та всеукраїнський тренувальний табір міжнародної освітньої ініціативи Play Global! Цього року в середині квітня також мав відбутися перший в історії України офіційний випробувальний табір «MLB Try Out» (Кропивницький та Київ). Але усі ці змагання та заходи були відмінені через карантин. 
     
    Чемпіонат України з бейсболу в дивізіоні «А» розпочався лише четвертого липня. Цього року в дивізіоні «А» виступали п’ять команд: «BioTexCom-КНТУ» (Кропивницький), «BioTexCom-СДЮШОР» (Кропивницький), «АТМА» (Київська об-ласть), «Західний вогонь» (Рівне), «Соколи» (Чернівці). Кожна з команд зіграла по 24 матчі. Чемпіоном дивізіону «А»-2020 стала команда «BioTexCom-КНТУ», яка не зазнала в чемпіонаті жодної поразки. Загалом, перша бейсбольна команда нашого міста «BioTexCom-КНТУ» виборола вже 25-й комплект золотих медалей чемпіонів України, починаючи з 1995 року. 
     
    Розіграш Кубка України стартував четвертого жовтня. В змаганнях взяли участь 11 команд з таких міст, як Кропивницький (три команди), Рівне, Чернівці, Харків, Миколаїв, Полтава, а також команди Київської та Харківської областей. 
    Протягом чотирьох уїк-ендів було зіграно чотири стадії: 1/8 фіналу, чвертьфінали, півфінали та фінальна серія (до 3-х пе-ремог). 
     
     
    У фіналі 24–25 жовтня зустрічались чемпіони дивізіону «Б» 2020 року «Уран» та чемпіони дивізіону «А» «BioTexCom-КНТУ». 
    «Уран» – команда переважно ветеранів бейсболу. Майже всі гравці «Урану» раніше тривалий час виступали у складі першої бейсбольної команди нашого міста (відповідно, вигравали чемпіонат, Кубок України та європейські турніри), а також багато років захищали кольори збірної України на міжнародних змаганнях. 
    Бейсболісти «BioTexCom-КНТУ» перемогли у фінальній серії – 3:0 – й, таким чином, вибороли вже 23-й Кубок України в історії першої бейсбольної команди обласного центру. 
     
    Кубок за перемогу в розіграші Кубка України-2020 отримав капітан команди Дмитро Неліпа. Він є найдосвідченішим гравцем команди. В бейсбол почав грати ще наприкінці 1980-х років, в складі першої бейсбольної команди міста виступає з початку 1990-х, із невеликою перервою на виступи в чемпіонаті Чехії на початку 2000-х. Отже, за кількістю індивідуальних золотих медалей за чемпіонат та розіграш Кубка Дмитро Неліпа є найбільш титулованим бейсболістом в Україні. 
     
    На фото: 
    1. Команда «BioTexCom-КНТУ». Верхній ряд (зліва-направо): Юрій Бойко, Денис Бречко, Костянтин Чухас, Євген Жанта-лай, Владислав Португальський, Дмитро Лімаренко, Сергій Штапура, Мирослав Жилка, Андрій Бойко, Ігор Лукін, Роман Бойко, віце-президент ФБСУ Володимир Ковальов, Олег Бойко. Нижній ряд (зліва-направо): Костянтин Бойко, Олексій Са-вченко, В’ячеслав Бабій, Владислав Косенко, Микола Кічук, Юрій Швець, Ілля Великий, Дмитро Неліпа, Володимир Битяк. 
    2. Ігрові моменти.