Українське насіння зернових культур визнане на європейському ринку

  • 27 жовт. 2020 16:15
  • 545
    • Новина Українське насіння зернових культур визнане на європейському ринку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. 
     
    Відповідно до рішення Європейського Парламенту, система сертифікації насіння, яка діє в Україні, отримала визнання країнами ЄС. Таким чином, Україну внесено до переліку країн не членів ЄС, які мають право експорту насіння зернових, таких як овес, ячмінь, рис, жито, пшениця, трітікале, кукурудза та сорго на європейський ринок.
     
    Відповідне рішення опубліковано сьогодні в Офіційному віснику ЄС: Рішення Європейського Парламенту 2020/1544 від 21 жовтня 2020 року про внесення змін до Рішення Ради ЄС 2003/17/ЄС стосовно еквівалентності польового інспектування, що проводиться в Україні, щодо насіння зернових культур та щодо еквівалентності насіння зернових, виробленого в Україні, яке набирає чинності через 20 днів.
     
    Нагадаємо, Україна є учасником міжнародних організацій галузі насінництва, зокрема, Насіннєвих схем Організації економічного співробітництва та розвитку (OECР) по зерновим, олійним культурам, кукурудзі, сорго, бурякам.
     
    Впровадження в Україні сортової сертифікації насіння за схемами ОЕСР, яка розповсюджується на всі держави-члени цієї організації, та видання єдиних сортових документів на насіння дозволяє нашій країні повноправно брати участь в міжнародній торгівлі насінням.