Кропивницький: Постраждалим від буревію вже виплачують допомогу

  • 27 жовт. 2020 10:15
  • 1186
    • Новина Кропивницький: Постраждалим від буревію вже виплачують допомогу Ранкове місто. Кропивницький
     
    У міській раді триває брифінг заступника міського голови Олександра Мосіна з приводу ліквідації наслідків негоди у районах Балашівка та Лелеківка.
     
    Пан Олександр розповів журналістам про те, що Управління капітального будівництва провело обстеження житлових будинків громадян, постраждалих від урагану 17 жовтня: 
     
    - 141 тисячу грн. вже перерахували на картки громадян. Ще 240 тисяч будуть так само перераховані на розрахункові рахунки постраждалим особам. Відповдно до прийнятого рішення, допомога призначається лише для відновлення житлових будинків, інше майно, таке як гаражі, сараї чи автівки - сюди не включені. Матеріальна допомога призначається у розмірі 20 % від усього обсягу збитків.
     
    Обленерго відпрацювало оперативно - на вулицях відновлено освітлення. Газопровід теж відновили, залишилося ще 60 абонентів на Лелеківці, а також один на Балашовці, яких ще не підключили до газопостачання. "Кіровоградгаз" і обленерго продовжують ремонтні  роботи.
     
     ОСББ, що розташовані на вулиці Мінський, допомогу отримають по іншому алгоритму: з резервного фонду їм буде перераховано до кінця тижня 500 тисяч гривень для ліквідації стихійого лиха. У будинку пошкоджений дах і димовідводні канали, через що тут поки  немає подачі газу.
     
    З фонду "Смайл" фінансуються роботи 17 будівельних бригад, які зараз ремонтують дахи і інші конструкції. Є будинок, де вже дах відновлений.
     
    До того ж з району стихійого лиха вивозиться сміття, приблизно 500 тон непотребу комунальні підприємства вже вивезли на сміттєзвалище. "Екостайл" приймає його безкоштовно.
     
    Олена Скочко