Кропивницький: У виборчих бюлетнях знайшли помилку

  • 25 жовт. 2020 12:27
  • 1502
    • Новина Кропивницький: У виборчих бюлетнях знайшли помилку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Бюлетені на дільниці №350825 на виборах до міської ради не відповідають виборчому округу.
     
    В бюлетенях вказані прізвища кандидатів у депутати з п’ятого територіального виборчого округу замість шостого. Цю помилку помітили виборці через годину після початку голосування.
     
    Наразі на цій виборчій дільниці складають акт невідповідності даних бюлетенів. Виборчий процес на цій дільниці не переривали. Станом на 10:00 тут проголосував 101 виборець з 2371-го.
     
    - Ми складаємо акт, вивішуємо його на нашій дільниці й передаємо до міської територіально-виборчої комісії. Там передається цей акт вже на суд і буде прийнято рішення, — зазначила голова виборчої комісії №350825 Світлана Дяченко.
     
    Ситуацію з бюлетенями прокоментувала координаторка спостереження громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.
     
    - На цій дільниці перебувають наші спостерігач та юрист, вони займаються цим питанням. У цьому випадку потрібно звертатися до міської територіальної виборчої комісії. Схоже, що це помилка типографії. Або це питання не проконтролювала контрольно-виборча комісія. У бюлетенях номер округу вказаний правильно, а кандидати — ні. Таке явище наші спостерігачі зафіксували вже на двох дільницях Фортечної ради. На одній з них неточності в бюлетенях виявили ще вчора, всі їх вилучили. А на цій помилки помітили лише сьогодні. Можливо, таке трапляється й на інших дільницях. Тобто, зараз їздять і перевіряють усі. Мова йде про кандидатів саме в міську раду, — наголосила Зоя Лебідь.
     
     
    - У такому випадку я би порекомендував виборцям проголосувати лише за партію, - зазначив кандидат у депутати Костянтин Яриніч.
    А далі, чи вважатимуться ці бюлетені легитимними, вирішуватимуть юристи. Будуть рекомендації з центральних органів.
     
    Голова міської ТВК зазначила, що члени комісій зараховуватимуть голоси виборців, які проголосували на дільницях, де у бюлетнях виявили помилки, і вони підуть в загальний рейтинг партії.