Віднесені вітром: Напередодні зими через знищений димар бабуся залишилася без тепла

  • 23 жовт. 2020 13:53
  • 1202
    • Новина Віднесені вітром: Напередодні зими через знищений димар бабуся залишилася без тепла Ранкове місто. Кропивницький

    17 жовтня, близько 14:00, у Кропивницькому пройшов сильний дощ, буревій та смерч, порив вітру - 15-20 м/с.

    У результаті урагану постраждали 210 господарств.

    До редакції "Утренний город" звернулася контролерка служби обліку природнього газу ВАТ "Кіровоградгаз" Ірина Романескул із закликом про допомогу самотній бабусі, яка постраждала від урагану.

    - Жінка проживає сама, допомоги ніхто не надає і не навідується, пройти осторонь я не змогла. Сьогодні з чайником і до чаю завітала до Тамари Іванівни. хоч якось розрадити її, - розповідає Ірина.

    73-річна  мешканка будинку по вулиці Гетьмана Сагайдачного, 23 Тамара Ришецой практично залишилася без помешкання, в якому живе все своє життя. Повністю знесло дах з димарем, частину вікон, а також газову трубу. Тамара Іванівна проживає одна, чоловік помер. Медиками встановлений діагноз - гострий трахеобронхіт, лікування якого обходиться поважній жінці дуже дорого.

    На сьогоднішній день до неї ніхто з міської ради не приходив, будинок не обстежував у зв'язку із наслідками негоди. Хоча міський голова Андрій Райкович розповідав, що першочергово допомогу надаватимуть постраждалим від негоди самотнім мешканцям. Жінка розводить руками від безвиходдя, адже у неї немає коштів на відновлення будинку.

    Сьогодні дуже гостро стоїть питання по відбудові димаря, адже зима вже на носі і вечори стали холоднішими.

    Редакція "Утренний город" та "Первая городская газета" просить допомоги у всіх небайдужих, аби ще до настання зими відновити димохід та дах в оселі самотньої бабусі.

    Номер картки, куди можна надсилати матеріальну допомогу: 5168 7573 7576 2145, Ришецой Т.І., ПриватБанк. Номер Тамари Іванівни - 095 674 57 21.

     

    Читайте також: У Кропивницькому негода зруйнувала будинки містян (ФОТО, ВІДЕО)