70 мешканців Кропивницького та району опанували «теплі» професії

  • 22 жовт. 2020 14:25
  • 665
    • Новина 70 мешканців Кропивницького та району опанували «теплі» професії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Послуга з організації професійного навчання набуває усе більшої популярності серед роботодавців.
     
    Днями Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості організовав курси цільового призначення за програмами «Забезпечення вимог безпеки праці при обслуговуванні котельних агрегатів та установок, що працюють на різних паливах» та «Основи охорони праці та правове регулювання взаємовідносин на підприємстві» для операторів котелень та апаратників хімводоочищення.
     
    Навчання проводиться Одеським центром професійно-технічної освіти, з елементами дистанційного формату, на замовлення КП «Теплоенергетик». За період з вересня по жовтень вже 7 груп успішно пройшли курс навчання.
     
    Під час проходження навчання слухачі курсів мають можливість ознайомитись із основними положеннями чинного законодавства України про охорону праці, вимогами до загальної організації роботи, виробничої санітарії, пожежної безпеки, правилами поведінки при виникненні аварій, прийомами та способами надання долікарської допомоги потерпілим, правилами технічної експлуатації систем теплових установок і мереж, правилами охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, тощо.
     
    По закінченню навчання безробітні отримають посвідчення про проходження курсів цільового призначення. Відповідно до укладених договорів з роботодавцем, безробітні будуть працевлаштовані до котелень Кропивницького та району.
     
    Варто відмітити, що служба зайнятості організовує на замовлення роботодавців навчання безробітних громадян за кошти Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
     
    За словами слухачів курсів, навчання у режимі онлайн – найсучасніший та найбезпечніший формат набуття професійних знань, умінь та навичок.
     
    Приємним залишається й те, що готуючи працівників зазначених професій до роботи, служба зайнятості не лише допомагає вирішувати кадрові питання роботодавців, а й бере активну участь у підготовці Кіровоградщини до опалювального сезону, аби в оселях жителів області та закладах соціальної сфери панували тепло та затишок.
     
     
    Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості