На Кіровоградщині керівник обікрав підприємство на 830 тисяч

  • 19 жовт. 2020 09:56
  • 605
    • Новина На Кіровоградщині керівник обікрав підприємство на 830 тисяч Ранкове місто. Кропивницький
     
    За відмивання злочинно привласнених коштів судитимуть керівника підприємства Новомиргородського району.
     
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування щодо керівника одного із товариств з обмеженою відповідальністю за відмивання злочинно привласнених коштів у сумі понад 800 тис грн.
     
    За даними слідства, обвинувачений, перебуваючи на посаді директора одного із ТОВ з іноземними інвестиціями шляхом зловживання службовим становищем та легалізацією доходів одержаних злочинним шляхом, вчинив розтрату ввіреного йому майна – сільськогосподарської техніки, через реалізацію її за ціною нижчою середньоринкової. У результаті вказаних протиправних дій товариству заподіяно шкоду на суму 830 тис.грн.
     
    Окрім того, в період з квітня 2016 року до червня 2017 року обвинувачений вчинив низку правочинів з коштами одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, на загальну суму 773 тис.грн.
     
    Керівник товариства обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), та ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання доходів одержаних злочинним шляхом) КК України. Наразі обвинувальний акт скеровано на розгляд до Новомиргородського районного суду.
    У межах кримінального провадження накладено арешт на майно загальною вартістю 1,1 млн. грн.
     
    Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління ГУ ДФС в Кіровоградській області.
    Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.