Керівник підприємства не сплатив державі 14 мільйонів податків

  • 15 жовт. 2020 12:40
  • 648
    • Новина Керівник підприємства не сплатив державі 14 мільйонів податків Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині керівник державного підприємства постане перед судом за несплату 14 мільйонів гривень податків.
     
    Кіровоградська обласна прокуратура затвердила обвинувальний акт щодо керівника одного з державних підприємств області, який умисно ухилився від сплати податків на загальну суму понад 14 мільйонів гривень.
     
    Досудове розслідування встановило, що директор підприємства, користуючись впродовж 2017-2019 років для здійснення господарської діяльності земельними ділянками площею понад 4,9 тис. га, не подавав до контрольного органу податкових декларацій з плати за землю. Як наслідок, підприємство не сплатило даного податку до бюджету у сумі 14 млн грн, що підтверджується зібраними матеріалами по справі та висновком судово-економічної експертизи.
     
    Керівнику державного підприємства інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбачено ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.
    Наразі досудове розслідування справи завершено. Обвинувальний акт спрямовали на розгляд суду.
     
    Досудове розслідування провадження здійснювали слідчі слідчого Управління ГУ ДФС в Кіровоградській області.
    Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.