Держбюджет-2021: Кабмін спростував найпоширеніші фейки

  • 15 жовт. 2020 09:04
  • 924
    • Новина Держбюджет-2021: Кабмін спростував найпоширеніші фейки Ранкове місто. Кропивницький

    Кабінет Міністрів України спростував 10 міфів про проєкт Державного Бюджету на 2021 рік.

    - Уряд вчасно розробив і подав проєкт Держбюджету-2021. І наразі документ перебуває на розгляді у Верховній Раді. Навколо кошторису точиться багато розмов. Розвінчуємо 10 найпопулярніших міфів про Держбюджет можливостей, - йдеться в повідомленні.

    Зокрема, Кабмін спростовує інформацію про те, що вчителям не підвищать зарплати.

    - Зарплата вчителям буде збільшена. Для місцевих бюджетів Кіровоградської області освітня субвенція на 2021 рік передбачена у сумі 2729,7 млн.грн., що на 30,7% більше її обсягу на 2020 рік (2057,8 млн.грн.). Кошти освітньої субвенції спрямовуватимуться виключно на оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам, - повідомила заступниця директора департаменту фінансів облдержадміністрації Анжела Анісімова.

    Також уряд запевняє, що в бюджеті будуть кошти на боротьбу з COVID-19, попри те, що Фонду боротьби з коронавірусом не буде.

    Індексація пенсій триватиме і надалі – на ці цілі держава передбачила рекордні 323 млрд грн.

    Серед основних "міфів" і зменшення обсягу субсидій у 2021 році, непідйомний дефіцит, а також збільшення податків.

    - Гарантуємо виконання всіх зобов'язань по субсидіях у повному обсязі та будемо розширювати цю програму в разі потреби. Стратегічна мета Уряду - зростання доходів українців, а не зростання субсидій, - наголосили в Уряді.