Як пройшов звітний матч кропивницької "Зірки"?

  • 14 жовт. 2020 11:32
  • 846
    • Новина Як пройшов звітний матч кропивницької «Зірки»? Ранкове місто. Кропивницький
     
    З інтригою до 80-ї хвилини
     
    Звітного матчу, який відбувся у Кропивницькому 10 жовтня, чекали з цікавістю. Адже ця гра мала дати відповідь на запитання, чи випадково «Зірка» в матчі з дніпровським «Легіонером» нав’язала боротьбу суперникам, чи ні. Адже до цього молоді підопічні Саміра Гасанова програвали виключно з великим рахунком.
     
    Коли на 2-й хвилині арбітр Данило Жермаль призначив пенальті у ворота Ростислава Якименка, здавалося, що матч пройде за сценарієм гри із запорізьким «Металургом-2». Тим паче, що капітан гостей Дмитро Ратушний спокійно розвів м’яч та голкіпера по різних кутах. Але, на превеликий подив перш за все гостей, «Зірка» не знітилася і грала, неначе на табло нулі.
     
    Безумовно, перевага гостей відчувалася протягом усього першого тайму. Особливо активним був добре знайомий кропивницьким вболівальникам Кінгслі Чігозьє Онйємаобі. Саме він тримав у напрузі оборону господарів. Але поступово і кропивничани почали загострювати гру. 
     
     
    Чималий обсяг роботи в атаці виконав Андрій Махиня, і, як завжди, активним був капітан господарів Олег Манастирний. І хоч моменти, які створювала «Зірка», не можна було б назвати стовідсотковими, але гості, судячи з усього, трохи недооцінили молодь господарів. 
     
    Футболісти «Каховки» ще в першому таймі змарнували дві класні нагоди, коли спочатку голкіпера «Зірки» виручила штанга, а іншого разу нападник гостей дивом не влучив головою у ворота.
     
    Коли ж перший тайм добіг кінця, стало зрозуміло, що кропивничани будуть давати бій набагато більш досвідченим футболістам гостей і в другій половині гри. Так і сталося. З плином стрілки секундоміра все більше й більше хвилювалися саме гості. Адже рахунок був для них дуже слизький, і в деяких моментах футболісти «Каховки» помилялися набагато більше, ніж молоді господарі. 
     
    Наприкінці матчу гра пішла, як то кажуть, на зустрічних курсах. Господарі декілька разів протягом десяти хвилин отримали право на виконання «стандартів» – виконували декілька штрафних і подавали кутові. На жаль, використати ці моменти господарі не змогли. У кропивничан відчувалося бажання здобути перше очко в сезоні, але місцями не вистачало майстерності у завершенні атак.
     
    До 80-ї хвилини тримався не тільки рахунок у матчі, а й інтрига. На жаль, захопившись атакою, як це часто буває, господарі пропустили. Атака правим флангом закінчилася тим, що м’яч після невдалої гри в обороні господарів, відлетів до Бориса Остапенка, який з лінії штрафного майданчика пробив точно в кут воріт. І хоч кропивницькі футболісти, до їхньої честі, продовжували йти вперед, рахунок не змінився – 0:2.
     
    А наступний матч «Зірка» проведе на виїзді проти запорізького «Мотора», який, як і в минулому сезоні, є головним претендентом на перемогу в групі.
     
     
    «Зірка» (Кропивницький) – СК «Каховка» (Каховка) – 0:2 (0:1).
     
    10 жовтня 2020 року (субота). Початок о 15:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». Оцінка поля: 5. Темпера-тура: +19 С. Освітлення: природне. 0 глядачів. Чемпіонат України серед аматорських команд, груповий етап, група 3, 1 коло, 4 тур.
    Арбітр: Жермель Данило (Запоріжжя).
    Асистенти арбітра: Іванов Іван (Кривий Ріг), Кушніренко Євген (Кривий Ріг).
    Четвертий арбітр: Швець Роман (Олександрія).
    Спостерігач арбітражу: Данилов Денис (Кропивницький).
    Компенсований час: 1 – 3.
    «Зірка»: 96. Якименко Ростислав, 52. Махиня Андрій (26. Соловей Кірілл, 77), 79. Жданович Олексій, 68. Ти-лоха Роман, 56. Грабенко Дмитро, 39. Кіяниця Владислав, 65. Жако Даниїл (80. Кравченко Артем, 78), 49. Манастирний Олег (47. Денисов Тимур, 85), 91. Білан Даниїл, 75. Тонконоженко Сергій (51. Постний Андрій, 69), 58. Шаповал Богдан (57. Самсоненко Олександр, 46). Запасний гравець: 74. Козаков Вадим. Головний тренер: Гасанов Самір.
     
     
    СК «Каховка»: 99. Огаї Точукву Філіп, (12. Воронцов Павло, 85), 3. Горбачов Віталій, 21. Маміч Дмитро (92. Тимофіїв Іван, 57), 8. Комягін Юрій, 5. Ратушний Дмитро, 44. Добровольський Владислав (77. Косюк Сергій, 83), 17. Оджо Гафар Абіола (10. Феденков Олександр, 58), 20. Гайдаєнко Сергій (22. Кисельов Михайло, 80), 7. Остапенко Борис, 9. Іванов Дмитро (4. Бойко Єгор, 76), 11. Онйємаобі Кінгслі Чіговьє. Запасний гравець: 74. Стеценко Микола. Головний тренер: Кузнєцов Дмитро.
    Голи: 0:1, Комягін Юрій (2, пен), 0:2, Остапенко Борис (80).
    Попередження: Манастирний Олег (16, неспортивна поведінка), Феденков Олександр (82, неспортивна поведінка), Денисов Тимур (88, неспортивна поведінка).
     
     
    Пресслужба ФК «Зірка»