Кропивницький: Отримати власну землю через п’ять років

  • 7 жовт. 2020 17:09
  • 815
    • Новина Кропивницький: Отримати власну землю через п’ять років Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулого тижня за участі голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Романа Лещенка відбулася зустріч з членами садового товариства «Колос», що розташований на території Созонівської сільської ради Кропивницького району.
     
    Близько сотні членів товариства останні п’ять років безуспішно намагалися оформити свої ділянки площею від 5 до 12 соток.
    Як зазначила бухгалтерка садового товариства «Колос» Ганна Карпенко, вони зверталися до ГУ Держгеокадастру із заявами, але отримували відмови. Коли ж звернулися до теперішнього керівника, то нарешті отримали позитивний результат.
    Під час зустрічі керівниця Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області Оксана Панчук видала трьом громадянам накази про передачу земельних ділянок у приватну власність.
     
    Представники садового товариства «Колос», які прийшли на зустріч з Романом Лещенком, подякували керівництву Держгеокадастру, бо вже  й не сподівалися, що їхня проблема може вирішитися.
     
    – Максимальна наближеність до проблем людей. На це я завжди націлюю усіх фахівців, зокрема керівників Головних управлінь. Коли Оксана Станіславівна поінформувала мене про цю проблему, я підтримав свою колегу у бажанні допо-могти вам. Держгеокадастр має бути державним органом, який вирішує проблеми громадян, а не штучно створює їх. Це курс, за яким ми рухаємось зараз як організація. На цьому неодноразово наголошував і Президент Володимир Зеленський, який прагне покращення життя всіх наших громадян. Тож не сумнівайтеся, що ваше питання буде позитивно вирішене, – зазначив голова Держгеокадастру Роман Лещенко.
     
    Найближчим часом, відповідно до чинного законодавства, будуть опрацьовані й звернення інших громадян, які входять до цього кооперативу, котрі вже написали чи збирають документи для написання заяви щодо надання дозволу на приватизацію земельної ділянки для ведення садівництва.