У селі на Кіровоградщині завершено будівництво нової системи водопостачання

  • 6 жовт. 2020 14:01
  • 950
    • Новина У селі на Кіровоградщині завершено будівництво нової системи водопостачання Ранкове місто. Кропивницький

    Першотравенька сільска рада приєдналась до Компаніївської об’єднаної територіальної громади наприкінці 2018 року. З того часу мешканці сел Першотравенка, Вишнівка, Володимирівка, Гордіївка відчули на практиці переваги добровільного об’єднання, - йдеться у повідомленні Кіровоградського РВ АМУ.

    Питання відновлення системи централізованого водопостачання в Першотравенці постало десять років тому. Адже систему збудовану за радянських часів не оновлювали близько 35 років - елементарно не вистачало коштів. Старі металеві труби водогону засмітилися і деформувались так, що вже не могли фізично забезпечити громаду водою. Більшу частину водогону було замінено у 2017 році за рахунок коштів Українського фонду соціальних інвестицій на умовах співфінансування, тоді ще Першотравенської сільради.

    А от завершити розпочату реконструкцію змогли тільки цієї осені. 1 тисячу 200 метрів нового водоводу будували на засадах партнерської співпраці Компаніївської селищної ради, старости села та соціально відповідального бізнесу. Так, завдяки ТОВ «Марлен-КД» закуплено 1200 метрів пластикової водопровідної труби, селищною радою профінансовано за копку тисячі метрів траншеї, витрати у цій частині робіт( 200 метрів копки траншеї) взяло на себе ФГ «Смоляр», працівниками комунального підприємства громади виконано монтажні роботи.

    В результаті вдалось забезпечити якісною водою 25 домогосподарств Першотравенки і поставити крапку ще в одному інфраструктурному проєкті громади.

    - Водогін – це один з невеликих проєктів, що за неповних два роки у складі Компаніївської ОТГ реалізовано на території Першотравенського старостинського округу. У місцевому клубі та школі збудовано нові котельні, у підвальному приміщенні клубу, яке не використовувалось взагалі, нині розпочали роботи з облаштування фінтес центру, розроблено план з повноцінної санації школи, як черговий крок для створення комфортних умов для навчання школярів і роботи освітян, - констатує Олександр Маслюков, голова Компаніївської селищної ради.