Кропивницький: Члени ДВК на спецдільницях повинні пройти ПЛР-тест

  • 6 жовт. 2020 13:34
  • 1177
    • Новина Кропивницький: Члени ДВК на спецдільницях повинні пройти ПЛР-тест Ранкове місто. Кропивницький
     
    Щоб потрапити на спецдільницю у день виборів – потрібен ПЛР-тест. Про це пише у ФБ Кіровоградська ОДА.
     
     
    - Пандемія коронавірусу вплинула на те, як проводитимуть цьогорічні місцеві вибори. Про це під час апаратної наради зауважив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату ОДА Костянтин Яцук.
     
    - Виборці, які перебувають на самоізоляції, можуть проголосувати за місцем перебування. Для цього потрібно не пізніше 20:00 23 жовтня подати заяву з довідкою з лікарні про стан здоров’я, чи перебування на самоізоляції. 25 жовтня виборці на самоізоляції мають показати документ, який підтверджує особу. Члени комісії мають бути в масках, рукавичках, захисному щитку, а після відвідування змінювати засоби захисту,- уточнив Костянтин Яцук. 
     
    - У разі виявлення в когось із членів виборчої комісії COVID-19, всім іншим членам комісії дозволяється продовжувати працювати, але за умови, що вони не мають симптомів респіраторних захворювань.
     
    - ПЛР-тести уряд рекомендує робити не всім членам комісій, а тільки тим, які будуть працювати на спеціальних дільницях – у лікарнях. Їх рекомендують зробити за три доби до виборів. Те саме стосується поліцейських та офіційних спостерігачів, – додала головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.
     
    Членам ДВК, які працюватимуть на спеціальних дільницях, ПЛР-тести робитимуть безкоштовно.