Педагог з Кіровоградщини увійшов у десятку кращих учителів України

  • 5 жовт. 2020 12:34
  • 1163
    • Новина Педагог з Кіровоградщини увійшов у десятку кращих учителів України Ранкове місто. Кропивницький
     
    Визначили переможців Global Teacher Prize Ukraine, до фіналу якої увійшов учитель з Благовіщенського. Про це пише Суспільне.
     
    3 жовтня пройшла церемонія нагородження переможців премії Global Teacher Prize Ukraine-2020. Серед десятка кращих вчителів року, які дійшли до фіналу, є вчитель з Благовіщенського Олександр Чучаєв.
     
    Олександр викладає історію, громадянську освіту, етику та міфологію у Благовіщенському НВК № 2. Він також є його директором та тренером з військово-спортивних багатоборств.
     
    Як розповіла засновниця громадської спілки "Освіторія" та національної премії Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин, цього року на премію подалася рекордна кількість педагогів – майже 3000 з 21 регіону України. Переможцем став Василь Дяків, який викладає в Заліщицькій державній гімназії на Тернопільщіні всесвітню історію та історію України, громадянську освіту й основи здоров’я. Як переможець він отримає 250 тисяч гривень та поїздку на Global Education & Skills Forum.
     
    Церемонію провели біля Арки дружби народів як рок-вечірку. До червоної доріжки номінантів підвозили київські байкери, виступали The HARDKISS, ВВ, MONATIK та Олександр Пономарьов, розповів Олександр Чучаєв.
     
    - Фініш церемонії – це старт спілкування активних вчителів для обміну досвідом, – говорить Олександр. – Премія має на меті підняти престиж професії вчителя. Думаю, сьогодні школа як інституція дещо втратила довіру. Батьки та діти більше розглядають її як місце перебування дитини, а не навчання. Велика увага приділяється побуту школярів – харчоблокам, вбиральням, між тим головне – це навчити дитину мислити.