Роман Лещенко в Кропивницькому назвав трійку головних змін у роботі Держгеокадастру

  • 2 жовт. 2020 09:53
  • 950
    • Новина Роман Лещенко в Кропивницькому назвав трійку головних змін у роботі Держгеокадастру Ранкове місто. Кропивницький
     
    Напрямки, над якими сьогодні працює команда Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру для запуску земельної реформи - це децентралізація, дерегуляція та діджиталізація роботи.
     
    Про це заявив голова Держгеокадастру Роман Лещенко під час семінару на міжнародній агропромисловій виставці "AgroExpo-2020", яка стартувала у Кропивницькому 30 вересня.
     
    - У напрямку децентралізації ми проводимо підготовчу роботу для передачі земель сільськогосподарського призначення органам місцевого самоврядування. Це відбудеться після місцевих виборів для новосформованих ОТГ. А після прийняття законопроекту 2194 будуть передані й інші категорії земель, – зазначив він.
     
    Також Роман Лещенко пояснив, що таке дерегуляція в контексті земельної реформи.
     
    - Це зменшення кількості різноманітних документів, які роками існували хіба що для «зручності» корупційних схем, а не для підвищення якості землекористування, – сказав голова Держгеокадастру.
     
    Водночас він наголосив, що нині вже триває перетворення Держгеокадастру на сервісну інформаційну службу.
     
     
    - Вже зараз ведеться робота із оновлення баз даних, виправлення помилок та неточностей в публічній кадастровій карті, але враховуючи обсяги інформації, ця робота триватиме найближчі кілька років. Перші результати, сподіваюсь, будуть до кінця цього року. Відтак у відкритому доступі буде інформація і про землі, і про ліси, і про надра та інфраструктурні об’єкти, які є на тій чи іншій території, – пояснив очільник Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.
     
    За його словами, всі ці процеси мають в першу чергу відчути люди, які працюють на землі.
     
    - Саме під час спілкування з фермерами й аграріями можна отримати відверті відповіді та зауваження, де ми рухаємося правильно, а де є проблеми. Дякую голові Кіровоградської адміністрації Андрію Назаренку за запрошення і можливість поспілкуватися з представниками агросектору регіону, – підсумував Роман Лещенко.