Як відкрилася VIII Міжнародна агропромислова виставка "AGROEXPO" у Кропивницькому (ФОТОРЕПОРТАЖ)

  • 30 вер. 2020 20:46
  • 3200
    • Новина Як відкрилася VIII Міжнародна агропромислова виставка «AGROEXPO» у Кропивницькому (ФОТОРЕПОРТАЖ) Ранкове місто. Кропивницький

    У Кропивницькому триває Міжнародна агропромислова виставка з польовою демонстрацією техніки та технологій «AGROEXPO-2020».

    Про це повідомляє "Утренний город".

    Про особливості та створення агровиставки говоримо з головою обласного об'єднання роботодавців Кіровоградської області Павлом Штутманом.

    - Ця ідея виникла у 2013 році. Коли мене обрали головою Асоціації підприємств-виробників техніки та обладнання для агропромислового комплексу “Украгромаш”. Головним завданням було вивести сільгоспмашинобудування з кризи. Так як одним із етапів – це організація виставкової діяльності. Була така думка, що на Україні немає розвитку сільгоспмашинобудування і потрібно купувати лише закордоном, - розповідає підприємець.

    Голова Асоціації почав перемовини з виставковими компаніями, адже сільгоспмашинобудування на Україні існувало та потрібно було його показувати щоби розвивати агропромисловість. На жаль, всі ці перемовини закінчилися нічим.

    - Потім ми з колегами вирішуємо організувати подібну виставку вже тут у нас. Отримавши всесторонню підтримку від органів місцевої влади та від відповідних міністерств почалася підготовка. Першу демонстрацію продукції сільгосптехніки було організувати досить  складно. Адже, це і локації, це і партнери, це і гості, це і відвідувачі… І пройшла перша, друга, а сьогодні вже восьма, - згадує Павло Леонідович.

    Сьогодні, 30 вересня, минув перший день найбільшої агропромислової виставка України — «AGROEXPO-2020».
    Протягом усього дня компанії-експоненти пpезентувати нoвинки сільськогосподарської техніки. 
     
    У відкритті взяли участь Міністр розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко, а також голова обласного об'єднання роботодавців Кіровоградської області Павло Штутман. 
     
    Також гості та учасники відвідали конференцію «Нові горизонти в Агросекторі з рішеннями від Київстар».

     

    У рамках «АгроЕкспо» проходить Покровський ярмарок під  девізом – Неповторна самобутність центральної України.

    Символом ярмарку є Мартин Боруля з однойменної п’єси Івана Карпенка-Карого. Комічний та цікавий герой, який бажав стати дворянином , але в кінці таки розірвав свою дворянську грамоту.

    Окремим блоком цього року проходить фестиваль вуличної їжі «Єлисавет Смак Fest», під час якого кожен охочий має змогу посмакувати різноманітними стравами кухонь народів світу.

    Спеціальна експозиція тваринництва та птахівництва радувала як найменших відвідувачів виставки, так і фермерів з усіх куточків України, які мали можливість поповнити свої хазяйства живністю.

    Ірина Лягул