Як у Кропивницькому відбувся День бібліотеки (ФОТО)

  • 30 вер. 2020 10:03
  • 1159
    • Новина Як у Кропивницькому відбувся День бібліотеки (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Головна книгозбірня Кіровоградщиниі відсвяткувала професійне свято.

    Про це повідомляє бібліотекарка ОУНБ ім. Д.І. Чижевського Ірина Козакова .

    На прибудинковій території було розгорнуто низку локацій, серед яких і книжкові виставки, фотозони, виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва і майстер-класи.

    Серед книжкових виставок: «Читаємо всією родиною»; «Літературний дощ новинок»; «Наш край у книгах, листівках і пресі»; «Цікавинки іноземними мовами»; виставка рідкісних видань з колекції О.Ільїна.

    Родзинкою святкування цьогорічного Всеукраїнського дня бібліотек став безкоштовний майстер-клас із 3d ручками. Цей сучасний девайс викликає жвавий інтерес як у дорослих, так і у дітей і з кожним днем набуває усе більшої популярності. На підготовлених спеціальних трафаретах учасники майстер-класу малювали тривимірні зображення, які потім можна було забрати із собою на пам’ять, або ж подарувати комусь із друзів чи рідних.

    Окрім цього інтернет-центр представив роботизованих кота і кобру, ними навіть можна було покерувати, охочих також вистачало.

    Гості свята радо брали участь у пізнавальних і жартівливих вікторинах, за що отримували солодкі подаруночки, а підготували ці інтерактиви відділ обслуговування користувачів, відділ документів з питань медицини та охорони здоров’я, відділ мистецтв, краєзнавчий та бібліографічний відділи бібліотеки.

    Жвавим інтересом серед нашої аудиторії завжди користуються різні майстер-класи, тож і святкування Всеукраїнського дня бібліотек не обійшлося без них, гості свята виготовляли книжкові закладинки разом із відділом абонемента, спробували свої вміння з каліграфії разом із відділом рідкісних і цінних видань та малювали в різних техніках образотворчого мистецтва із бібліотекарями відділу мистецтв.

    Своєрідним візуальним супроводом для свята стала демонстрація відеоролика «Автографи та дарчі написи» і буктрейлерів, які створили бібліотекарі, обравши кращі книги на власний смак. Паралельно для усіх бажаючих проводилися екскурсії бібліотекою.

    Наші партнери благодійний фонд «Повернення до життя» провели безкоштовне експрес-тестування на ВІЛ та гепатит «С». А біля стенда книгарні Власової можна було придбати цікаві видання як для дорослих, так і для дітей.

    Свято пройшло із дотриманням усіх санітарних норм, гостям при вході на прибудинкову територію вимірювали температуру і обробляли руки. Кожен учасник свята окрім приємних вражень отримав і поліграфічну продукцію від бібліотеки.