У Кропивницькому будинок, що тріщить по швам, залишили напризволяще. Продовження історії (ВІДЕО)

  • 26 вер. 2020 12:12
  • 2425
    • Новина У Кропивницькому будинок, що тріщить по швам, залишили напризволяще. Продовження історії (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому на Ковалівці є будинок, якому налічується вже 138 років.
     
    У газеті Первая городская за 27 серпня, ми писали про житловий будинок, який перебуває у аварійному стані. Він розташований на вулиці Молодіжній, що на Ковалівці. 
     
    Під час сесії Фортечної у м. Кропивницькому ради депутат Денис Борисов підняв питання щодо ремонту вищезазначеної будвлі. Будинок, якому вже більше ста років, перебуває у руйнівному стані, на стінах з’явилися тріщини, під час дощів протікає дах. 
     Депутатський корпус одноголосно підтримав запит депутата.
     
     
    Невдовзі, 10 вересня 2020 року, до мешканців аварійного будинку прибула комісія і обстежила приміщення. Вже наприкінці вересня депутат Денис Борисов отримав відповідь від виконавчого комітету, в якому сказано, що у будинку виконають лише поточний ремонт, а конкретно - ремонт покрівлі. "... мережі водо- і теплопостачання перебувають у робочому стані, не протікають. ...Програмою утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-21 роки...не передбачено проведення робіт з капітального ремонту даного будинку".
     
     
    Депутат Денис Борисов незадоволений таким вирішенням проблеми і вважає необхідним провести капітальний ремонт вищезазначеного будинку:
     
    - Комісія під час обстеження навіть не підіймалася на дах, тому не розуміє усі обсяги катастрофи. Будинок, якому вже 138 років, перебуває у руйнівному стані, на стінах з’явилися тріщини, під час дощів протікає дах, тому ремонту покрівлі недостатньо.  До того ж зверху іноді випадає цегла, а це загрожує життю і здоров’ю мешканців будинку, у якому налічується 24 квартири.
    Тож у подальшому буду наполягати на включенні до бюджету фінансування саме капітального ремонту житлового будинку, - підсумував народний обранець.