У Кропивницькому відзначають День яйця

  • 25 вер. 2020 14:15
  • 1253
    • Новина У Кропивницькому відзначають День яйця Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    У суботу, 26 вересня, о 16.00 у Кропивницькому, на Козачому острові відбудеться унікальна, але вже традиційна акція – День яйця. Вперше в Кропивницькому кидали яйцями 24 вересня 2005 року. Традицію започаткував журналіст Геннадій Рибченков.
     
    Присвячена подія 16-й річниці з того часу, як 24 вересня 2004 року в Івано-Франківську, в одного відомого “проффесора” (тоді – кандидата в президенти та прем'єра Віктора Януковича) поцілили “важким тупим предметом”, від чого той знепритомнів і потрапив до лікарні. Згаданим предметом виявилось… яйце!
     
    Саме ця подія спровокувала шквал народної творчості – анекдоти, карикатури, телесеріали, комп’ютерні ігри, пісні. Громадські рухи взяли на озброєння гасло “Яйце – то сила, що зека завалила!" Виникла навіть торгова марка “Веселі яйця”. Словом, ця подія запам’яталась надовго.
     
    Сьогодні Януковича вже немає в Україні, однак безліч його колишніх соратників намагаються здійснити реванш і повернути собі владу, щоб знівелювати всі досягнення Революції Гідності та капітулювати у війні з Москвою.
     
    Так, Зеленський впевнено та наполегливо намагається повторити долю свого попередника Януковича. Активісти Руху Опору Капітуляції спробують нагадати шостому президенту, чим закінчується політика капітуляції та знищення країни.
     
    Саме зовнішні та внутрішні вороги (окупанти, сепаратисти, терористи, корупціонери і колаборанти) і стануть мішенню цьогорічної акції.
     
    Тренуйте влучність і приходьте на акцію!
     
    Посилання на захід у Facebook.
     
    Прес-служба РОК-Кропивницький