Кіровоградщина майже не закуповувала тестів для виявлення COVID-19

  • 24 вер. 2020 13:20
  • 1474
    • Новина Кіровоградщина майже не закуповувала тестів для виявлення COVID-19 Ранкове місто. Кропивницький
     
    Із березня до 22 вересня через Prozorro закупили майже 3 млн тестів для виявлення COVID-19 на 272 млн грн.
     
    Це дані модуля аналітики BI Prozorro про закупівлі саме в системі Prozorro. Окрім цього медичні заклади можуть отримувати тести від МОЗ, волонтерів чи у вигляді гуманітарної допомоги.
     
    Кіровоградська область належить до регіонів, які закуповують найменше тестів для виявлення COVID-19. Із червня до 22 вересня замовники області придбали 2,5 тис. ПЛР-тестів та 1,8 тис. експрес-тестів. Менше ПЛР-тестів придбали лише у Луганській області. 
     
    Варто зазначити, що в Кіровоградській області виявлено дуже мало випадків захворювання на коронавірус, порівняно з іншими областями. Важко сказати, це випадків інфікування виявляють небагато через нестачу тестів, чи все-таки тестів купують мало, бо немає потреби. 
     
    Детальніше про закупівлі тестів у матеріалі фахівця з публічних закупівель Transparency International Ukraine Ярослава Пилипенка.
     
     
    Довідково
     
    Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.
     
    ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи Prozorro, Prozorro.Продажі та eHealth. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.
     
    Контакти для медіа: Олеся Коваль, koval@ti-ukraine.org, 093-808-82-78.