У Кропивницькому представили містичну моновиставу

  • 23 вер. 2020 13:23
  • 1445
    • Новина У Кропивницькому представили містичну моновиставу Ранкове місто. Кропивницький

    У Кропивницькому показали "Малюнок на замерзлому вікні".

    Про це повідомляють у Музеї мистецтв.

    22 вересня в стінах Музей мистецтв у рамках роботи Театр у музеї імені Юрія Жеребцова відбулася містична моновистава за оповіданням українського письменника-прозаїка Володимира Даниленка «Малюнок на замерзлому вікні».

    Акторка театру Палата Номер Шість Анна Шелуденко так глибоко й зворушливо перевтілилась у роль героїні маленької дівчинки Вероніки, що у багатьох відвідувачів просто перехоплювало подих від її майстерної гри. В основу моноспектаклю покладено історію дівчинки, батька якої вбив коханець її матері, після чого її життя перетворюється на хворобливу реальність. До дівчинки ніби навідується вбитий батько, якого вона любить і не може змиритися з його смертю. Вона не може пережити, що вбивця стає її вітчимом, від якого мати збирається народжувати дитину. Протест Вероніки носить інтимний характер, тому весь спектакль складається з дитячих спостережень, рефлексій і несподіваних одкровень.

    - "Коли я побачила тата у трамваї і почала до нього пробиратися, щоб взяти його за руку і не втратити більше, моє серце так гучно стукало, що я злякалася. Але ніхто не робив мені зауваження: «Дівчинко, ти так гучно стукаєш своїм серцем, невже ти не розумієш, що заважаєш нам їхати"… Це була кульмінація моновистави! Ми щиро дякуємо театру Палата Номер Шість за отриману естетичну насолоду, незабутні враження, щирий вибух емоцій й сподіваємось на подальшу творчу співпрацю, - розповідає Леся Нестройна.