На Кіровоградщині збудували новий православний храм (ФОТО)

  • 22 вер. 2020 19:50
  • 1649
    • Новина На Кіровоградщині збудували новий православний храм (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
     Сьогодні, 22 вересня, у нашій єпархії сталася знаменна подія - було освячено новий храм на честь святих праведних Іоакима і Анни у селі Якимівка Маловисківського району.
     
     Про це у ФБ пише Кропивницька єпархія Православної Церкви України (колишня УПЦ Київського патріархату).
     
     
    Освячення храму та Богослужіння відбулося за участі трьох архиєреїв - Високопреосвященнійшого митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана,  Високопреосвященнійшого архієпископа Полтавського та Кременчуцького Федора, Преосвященнійшого єпископа Кропивницького і Голованівського Марка, яким співслужило духовенство Кропивницької єпархії. 
     
    У своєму Слові Владика Іоан зазначив, що ми маємо чути Бога серцем і пускати Його в своє серце, бо початок премудрості - це Страх Господній, якщо він є в серці, то це шлях до Царства Небесного.
     
    Господь сказав учням, наголосив Владика, щоб вони раділи не тому, що зціляли, а тому, що будуть в Царстві Божому.
    Владика побажав, щоб ми всі жили в Страху Божому, жили по заповідях Господніх в земному житті, а в кінці здобули Царство Небесне.
    Прекрасний новоосвячений храм, ще одна перлина духовності нашого краю, був побудований коштом групи місцевих фермерів-меценатів, що об’єдналися задля такої Богоугодної справи.
     
     
    Власники ФГ Подільське, ПС П‘ятихатське, СТОВ Агрофірма Нововознесенська вже близько п’яти років виношували ідею побудови храму в Якимівці, а почали цю Богоугодну справу у 2018 році.
     
    Любов Михайлівна Оровцова, співзасновник СТОВ «АФ Нововознесенська», каже, що це об’єднання патріотів діє ще з 2014 року, все почалося допомоги захисникам України, які боронять нашу Батьківщину від ворога, а потім вирішили - в українському селі має бути український храм!
    За заслуги перед Помісною Українською Церквою Його Преосвященство Марк, єпископ Кропивницький і Голованівський, нагородив Бубона Олега Григоровича, Ковальова Володимира Івановича, Лінчевську Валентину Григорівну, Малюцького Михайла Ілліча, Михайлюка Леоніда Івановича, Оровцову Любов Миколаївну, Федченка Юрія Леонідовича, Шваюка Василя Романовича, Шваюка Володимира Романовича, Шестопала Віталія Васильовича і інших меценатів, трудівників та активних парафіян відзнаками Православної Церкви Церкви.
     
    Бажаємо всім парафіянам парафії святих праведних Іоакима і Анни міцного здоров’я, щастя, Божого благословення на кожен день і щирих спільних молитов у новому храмі!