Кіровоградщина: Чому міліє річка Інгул?

  • 18 вер. 2020 19:04
  • 2347
    • Новина Кіровоградщина: Чому міліє річка Інгул? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Долинському районі Кіровоградської області руйнується дамба, через що обміліла річка Інгул, зникла вода у криницях жителів села Інгуло-Кам’янка Новгородківського району. Про це йдеться у відеосюжеті Суспільне Кропивницького 
     
    Про це Суспільному розповіла голова Інгуло-Кам’янської сільради Новгородківського району Віта Липкан. Дамбі пів сотні років, її жодного разу не ремонтували.
     
    Дамба, яка руйнується, перебуває на території Лаврівської сільради у сусідньому, Долинському, районі, за 7 кілометрів від Інгуло-Кам’янки. Як обміліла річка, показав житель Інгуло-Кам’янки Олександр Борщов. Там, де була вода, нині мул і потріскана земля. Зі слів чоловіка, за місяць річка обміліла на три метра.
     
     
    За оцінками головної спеціалістки обласного департаменту екології Лариси Антоненко, ремонт дамби обійдеться у 3-4 мільйони гривень. Місцева землевпорядниця Любов Місюня сказала, що дамба не перебуває на балансі Лаврівської сільради, річний бюджет якої 1,5 мільйона гривень: ”Вона років 5-7 тому взагалі завалилася, то ми її відновлювали своїми силами”.