У День народження Кропивницького відкриється Прозорий офіс

  • 18 вер. 2020 09:01
  • 2394
    • Новина У День народження Кропивницького відкриється Прозорий офіс Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому 19 вересня відкриється оновлений Центр надання адміністративних послуг, що працюватиме у форматі «Прозорого офісу». Центр розташовуватиметься в центральній частині міста за адресою: вул. Архітектора Паученка, 4/26 (колишній кібернетико-технічний коледж). 
     
    У ЦНАПі надаватимуть послуги як міського, так і обласного рівня. Зараз Центр надання адміністративних послуг забезпечує надання 156 видів послуг, з відкриттям «Прозорого офісу» їхня кількість збільшиться до 300. До роботи залучаються представники Мін’юсту, МВС, Пенсійного фонду України, структур соціального захисту населення. 
     
    – Ми в числі 13 міст отримали право на співфінансування такого об’єкта. Вважаю, це – знак поваги держави до міста і його жителів, – наголосив міський голова Андрій Райкович.
     
    Центр, більшою мірою, матиме формат open space, буде адаптований до потреб різних груп відвідувачів. Загальна площа приміщення – 5762 м2, обладнана трьома підйомниками (для людей з інвалідністю та двома панорамними ліфтами). Один підйомник працюватиме з вулиці, два – зсередини приміщення.
     
    У відкритій частині здійснюватиметься прийом, консультування, інформування та обслуговування суб’єктів звернення працівниками Центру.
     
    Відкрита частина (фронт-офіс) буде містити: сектори інформування, очікування, обслуговування. Закрита частина (бек-офіс) призначатиметься для опрацювання та збереження документів, справ, розміщення архіву.
    Зауважимо, що площа сектору очікування й обслуговування планується бути достатньою для забезпечення зручних та комфортних умов прийому відвідувачів і роботи працівників Центру.
     
    На І поверсі будівлі знаходитиметься рецепція, 10 зон фронт-офісу, кімната матері та дитини, вбиральня для осіб з інвалідністю, банківське відділення, дитяча кімната.
    Крім цього, відкрита частина (сектор інформування та сектор очікування) буде обладнана сучасними інформаційними терміналами та автоматизованою системою керування чергою. Для оплати адміністративних послуг у секторі очікування та в кожного адміністратора будуть розміщені платіжні термінали.
     
    На І поверсі в секторі очікування будуть також окремі зони з QR-кодами, що даватиме можливість відвідувачам Прозорого офісу через смартфон завантажити інформацію про роботу Центру, адміністративні послуги, реквізити оплати послуг тощо.
    ІІ поверх – буфет; роздягальня для працівників; велика урочиста зала для потреб проведення заходів у Кропивницькому; гримерні кімнати; підсобні приміщення для обслуговування концертної за-ли; вбиральні.
     
    ІІІ поверх – бек-офіс управлінь соціального захисту та проекторна кімната (на придбання проектору Світовим Банком були виділені кошти у вигляді гранту); хол ІІІ поверху – робочі місця для проведення погоджень земляних робіт.
    ІV поверх – конференц-зал, бек-офіс департаменту надання адміністративних послуг, бек-офіс управлінь соціального захисту.
     
     
    Ірина Лягул