Кропивницькі керманичі їздитимуть з новими посвідченнями водія

  • 17 вер. 2020 09:15
  • 883
    • Новина Кропивницькі керманичі їздитимуть з новими посвідченнями водія Ранкове місто. Кропивницький
    Кабмін затвердив нові бланки посвідчень водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.
    Про це повідомляє "Утренний город".
    Нові бланки повністю адаптовані до міжнародних вимог.
    - Цією постановою ми привели документи у відповідність до європеиських вимог. Новии зразок також на пластиковіи карточці. Він тримовнии (украінською, англіиською, частина – французькою мовами), чиннии на територіі всієі Європи та в багатьох краінах світу. Відтепер на посвідченні - група крові (резус-фактор) водія. Це дозволить лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП. Також будуть вказані дані згоди або незгоди на донорство, - сказав прем’єр-міністр Украіни Денис Шмигаль.
    При цьому, інформація про надання згоди або незгоди на посмертне донорство, групу крові (резус-фактор) до посвідчення водія вноситься лише за письмовою згодою особи.
    Нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу - документ, якии повністю відповідає міжнародним вимогам. Він передбачає додавання позначки щодо відповідності авто екологічним нормам «Євро-2» - «Євро-6» або іншому рівню.
    Постановою передбачено, що національне та міжнародне посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, тимчасовии реєстраціинии талон транспортного засобу, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на якии іх було видано.