Кіровоградщина: Керівництво сільгоспідприємства вирізало худобу повз каси

  • 15 вер. 2020 15:23
  • 682
    • Новина Кіровоградщина: Керівництво сільгоспідприємства вирізало худобу повз каси Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокуратура відкрила два кримінальних провадження щодо керівництва ДП «Сільськогосподарське підприємство ДКВС №104».
     
    Кіровоградська обласна прокуратура внесла відомості до ЄРДР за фактом безпідставної невиплати заробітної плати працівникам ДП «Сільськогосподарське підприємство ДКВС України (№104)» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.175 КК України.
     
    Працівники прокуратури у ході перевірки з’ясували, що посадові особи державного підприємства вирізали та здали на м’ясопереробку усе поголів’я худоби, яке утримувалося на підприємстві (корови, вівці, свині) позбавивши засуджених Олександрівського виправного центру  робочих місць та заробітної плати.
     
    Крім того, за вказівкою керівника підприємства вирізали та здали на металобрухт сільськогосподарську техніку та механізми, що перебувають на балансі підприємства.
    Однак кошти від реалізації худоби та металобрухту до каси підприємства не надходили.
     З урахуванням викладеного прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.191 КК України за фактом привласнення службовими особами ДП «Сільськогосподарське підприємство ДКВС України (№104)» шляхом зловживання своїм службовим становищем грошових коштів державного підприємства, отриманих унаслідок здачі на металобрухт сільськогосподарських механізмів, які перебували на балансі підприємства та худоби на м’ясопереробку.
     
    Наразі проводиться досудове розслідування.