Обов’язкове надання довідки про несудимість для кандидатів у депутати скасовано

  • 15 вер. 2020 13:32
  • 1641
    • Новина Обов’язкове надання довідки про несудимість для кандидатів у депутати скасовано Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 15 вересня, під час пленарного засідання ВР України 289 голосами «за» народні депутати підтримали звернення про невідкладний розгляд Проект Закону про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо спрощення умов реєстрації кандидатів у депутати на місцевих виборах №3995.
     
     
    Законопроект доповів народний депутат Роман Лозинський.
     
    Доповідач зазначив, що метою проекту є спрощення умов реєстрації кандидатів у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, районних у місті рад, а також міських, сільських, селищних рад (територіальних громад з кількістю виборців 10 і більше тисяч).
     
    У законопроекті пропонується вилучити пункт 9 частини першої статті 222 Виборчого кодексу України, що вимагає надання довідки про наявність чи відсутність судимості для деяких кандидатів на місцевих виборах.
     
     «У такий спосіб всі кандидати на місцевих виборах будуть у рівних умовах стосовно підтвердження несудимості та зазначатимуть про це відомості лише в автобіографії», - зазначив доповідач.
     
    Роман Лозинський також доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.
     
    За результатами голосування законопроект 317 голосами «за» було прийнято за основу та 325 голосами - в цілому.