На Кіровоградщині на жінку напала скажена лисиця

  • 15 вер. 2020 11:38
  • 1271
    • Новина На Кіровоградщині на жінку напала скажена лисиця Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Новомиргородському районі стався випадок сказу, інформує Новомиргородська РДА.
    До Новомиргородської районної лікарні ветеринарної медицини 08 вересня 2020 року поступив дзвінок від жительки Капітанівки, яка повідомила про труп лисиці. В ході обстеження вона повідомила, що почувши гавкіт собаки, вийшла з хати та підійшла до паркану взявшись за нього, вона хотіла поглянути, що там, та в цей момент вона відчула, що її щось вкусило за руку, Вона побачила лисицю, яка перескочила через паркан в двір, почувши крик дружини , чоловік вибіг та побачив лисицю взяв вила та заколов її. Після чого труп було доставлено до Новомиргородської РДЛВМ для подальшого відправлення на  дослідження на сказ. 
     
     
    Дослідженням в Кіровоградській регіональній лабораторії ветеринарної медицини підтверджено підозру щодо захворювання лисиці на сказ.
     Потерпілій надається антирабічна допомога, на подвір’ї проведено вимушену дезінфекцію. Проводяться заходи з вакцинації домашніх собак та котів проти сказу в Капітанівці.
     
     Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новомиргородській РДА  № 2 від 09.09.2020 року встановлено карантинні обмеження по сказу на території Капітанівської селищної ради. В загрозливу зону ввійшли Оситнязька, Туріянська сільські ради та Йосипівська ОТГ.
     
    Новомиргородським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області розроблено План комплексних заходів щодо ліквідації сказу у вищезгаданій місцевосці. Важливими пунктами якого є дотримання благоустрою на підпорядкованих територіях, розробка та затвердження правил утримання домашніх тварин (зокрема собак, котів та хутрових звірів) в населенних пунктах та проведення гуманними методами зменшення чисельності бродячих тварин. А також проведення депопуляризації червоних лисиць.