На міні-ярмарку у Кропивницькому «шукали» слюсарів

  • 14 вер. 2020 12:16
  • 721
    • Новина На міні-ярмарку у Кропивницькому «шукали» слюсарів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Однією із ефективних форм співпраці з роботодавцями щодо підбору необхідних кадрів є проведення міні-ярмарків вакансій, що дає можливість поєднати інтереси і роботодавців, і шукачів роботи. Так, днями, у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості для безробітних та шукачів роботи відбувся міні-ярмарок вакансій за професіями «слюсар-сантехнік» та «слюсар з ремонту устаткування».
     
    До участі у заході було запрошено представників товариства з обмеженою відповідальністю «Енергоспецсервіс ВП». Віталій Подобінський, директор ТОВ «Енергоспецсервіс ВП», розповів про діяльність підприємств, перспективи розвитку, соціальні гарантії, вимоги до претендентів на заявлені вакансії, умови праці, розмір заробітної оплати та інше.
     
    У своєму виступі Дмитро Петренко, провідний фахівець з питань зайнятості Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості, охарактеризував стан місцевого ринку праці, нові можливості служби зайнятості та нагадав присутнім про послуги, які надає державна служба зайнятості клієнтам, у т.ч. електронні.
     
    Під час заходу безробітні активно спілкувались з роботодавцем, ставили питання, на які отримали вичерпні відповіді. У заході узяли участь 8 осіб. Більшість з них зацікавилися пропозиціями та отримали запрошення на співбесіду.
     
    - Проведення міні-ярмарків вакансій – це один з найдієвіших способів оперативного працевлаштування. У рамках таких заходів відбувається безпосереднє спілкування роботодавців з безробітними, що дає можливість надання роботодавцю допомоги у підборі необхідних працівників, а громадянам – підходящої роботи, – зазначив Д. Петренко.
     
    Дмитро Петренко, провідний фахівець з питань зайнятості 
    Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості