У Кропивницькому арт-студія "Совушка" представляє "Портрет міста"

  • 11 вер. 2020 10:00
  • 1000
    • Новина У Кропивницькому арт-студія «Совушка» представляє «Портрет міста» Ранкове місто. Кропивницький
     
    12 вересня о 13-00 год. художньо-меморіальний музей Осмьоркіна презентує виставку творів вихованців Арт-студії "Совушка" до Дня міста "Портрет міста: Архітектурні перлини Якова Паученка" в рамках музейного арт-проєкту "Галерея дитячого мистецтва". 
     
    Особливістю заходу стане те, що експозиція виставки буде розгорнута перед фасадом будівлі музею. Святковий вернісаж відбуватиметься під відкритим небом з дотриманням усіх протиепідемічних заходів. По завершенні урочистостей виставка експонуватиметься в одному з музейних залів протягом місяця, а також буде представлена на музейному веб-сайті. 
     
    Щороку влітку Арт-студія "Совушка", керівником якої є відома в нашому місті та далеко за його межами майстер з писанкарства і декоративного розпису член Національної Спілки майстрів народного мистецтва України Тетяна Стороженко, влаштовує пленери "Портрет міста". Маленькі художники, здійснюючи своєрідні мистецькі подорожі, відображають найкрасивіші куточки історичного центру Кропивницького. В цьому році "совенята" присвятили пленер творчості видатного єлисаветградського зодчого Якова Паученка, чарівні будівлі якого, зведені в різних неостилях кін. 19 – поч. 20 ст., є справжніми архітектурними перлинами нашого степового міста.
     
    На виставці представлено понад тридцять оригінальних малюнків, виконаних гуашевими фарбами студійцями, віком від 6 до 10 років. Кожен з них є особистим, неповторним поглядом юних митців на складну архітектурну пластику будівель, зведених за проєктами талановитого зодчого Якова Паученка, які зачаровують своєю вишуканою красою і викликають захоплення у кропивничан та гостей міста.
     
    Адреса: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 89