Кіровоградщина: Смолінська громада являється лідером серед розвинених ОТГ

  • 10 вер. 2020 13:29
  • 3014
    • Новина Кіровоградщина: Смолінська громада являється лідером серед розвинених ОТГ Ранкове місто. Кропивницький

    Станом  на липень 2020 року Смолінська ОТГ визнана Фондом “Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу“ серед кращих. Оцінено по Україні 1540 громад, Смолінська ОТГ за рейтингом посіла 17 місце. А в Кіровоградській області — перше.

    Про це розповів голова об'єднаної територіальної громади Микола Мазура.

    Смолінська об’єднана територіальна громада утворилася у 2017 році. За цей час Микола Мазура разом із командою однодумців розробили та реалізували чимало амбітних планів, адже метою їх діяльності є створення якісних умов для проживання смолінчан. Наразі у селищі Смоліне проживає майже десять тисяч громадян. В основному — люди працездатного віку, багато молоді.

    Для задоволення потреб населення в об'єднаній територіальій громаді значна увага приділяється охороні здоров'я. Відремонтовано кабінети у приміщенні комунального некомерційного підприємства “Смолінська медико-санітарна частина”, яку нещодавно передали у власність територіальної громади. Придбавають нове медичне обладнання. Незабаром мають надійти рентген та УЗО апарати. Залучають лікарів спеціалістів. Подбали про квартири для фахівців.

    Відремонтовано школи і дитячі садочки. Закуплено “Шкільний автобус”. Центром дозвілля для молоді є ДЮЦ. Вдалося закупити за рахунок соціально відповідального бізнесу новітню музичну апаратуру. Працюють магазини, ринок, кав'ярні.

    Головним місцем роботи смолінчан є, звичайно, шахта. Проте, орієнтуючись на майбутнє, Микола Мазура дбає про залученння інвестицій та створення нових робочих місць у різних сферах. Так, вдалося відкрити тепличний комплекс, який радує мешканців свіжими овочами. ТОВ “Швейне Виробництво “Мрія Є“ відкрило свій філіал, де зараз виготовляють захисні маски та костюми.

    Голова Смолінської ОТГ Микола Мазура дякує за підтримку і розуміння колегам-депутатам, усім мешканцям, які є небайдужими і долучаються до всіх проєктів, що запроваджуються у селищі.