Перехід в один кінець, або як один необачний маневр змінив долі двох родин

  • 9 вер. 2020 13:07
  • 3886
    • Новина Перехід в один кінець, або як один необачний маневр змінив долі двох родин Ранкове місто. Кропивницький
     
                                   
    Ранок п’ятниці четвертого вересня розпочався з трагічної події: сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода.
     
    Близько 8.00 кропивничанка Олена Романюк прямувала на роботу до Економіко-технологічного ін-ституту імені Ельворті. У той момент, коли вона переходила дорогу по пішохідному переходу на вулиці Євгена Чикаленка біля стадіону «Зірка», її збив з ніг червоний Nissan. Автомобіль продовжив рух і тягнув бездиханне тіло кілька метрів. На відео, яке невдовзі виклали свідки аварії в соцмережах, видно, що водійка наїхала на жінку на пішохідному переході і ще кілька метрів провезла на капоті. Звідти постраждала впала під колеса, і авто її переїхало. Лише після цього Nissan зупинився. Його водійку госпіталізували. А Олена від отриманих травм миттєво померла.
     
    За словами речниці головного управління Нацполіції в Кіровоградській області Віталіни Бевзенко, інформацію за фактом смертельної ДТП внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.286 ККУ.
     
    Згодом стало відомо, що за кермом Nissan перебувала директорка школи №26 – 46-річна Олена Ярова. Автомобіль зареєстрований на її чоловіка – завідувача стоматполіклініки. Інформація згідно з даними його декларації.
     
    Сьомого вересня у Ленінському районному суді міста Кропивницького відбулося судове засідання, під час якого Олені Яровій обрали запобіжний захід. Прокурор клопотав, аби підозрюваній обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без можливості внесення застави. 
     
    У свою чергу водійка повністю визнала провину, однак висловилась проти утримання під вартою, ще й аргументувала своє заперечення тим, що, мовляв, не може залишити без опіки матір-пенсіонерку.
      
    – Я маю місце проживання та роботи. На моєму утриманні перебуває 78-річна мати. Тікати або перешкоджати слідству не збираюся, – заявила Олена Ярова.
     
    Її адвокат просив про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час, оскільки підзахисна перебуває на стаціонарному лікуванні. Суд постановив: запровадити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 168 тисяч гривень застави.
    На посаді директорки навчального закладу Олена Ярова працює з 2004 року. Колектив окреслює її як прекрасну та енергійну жінку. Оскільки очільниця школи перебуває під слідством, обов’язки директора перекладено на її заступницю Тетяну Зарембу.
     
    А Олену Романюк поховали сьомого вересня. Провести в останню путь жінку прийшли рідні, друзі, колеги, культурна еліта міста. Олена – дочка відомого поета та гумориста Анатолія Курганського, мама двох дорослих доньок. Дев’ятого жовтня їй мав виповнитися 51 рік. Олена Анатоліївна, співробітниця Економіко-технологічного інституту імені Ельворті, багато років завідувала бібліотекою, була чудовим фахівцем своєї справи. Колектив інституту і студенти згадують її як порядну, щиру людину, прекрасну матір та дружину, колегу і подругу, пам’ять про яку назавжди збережеться в їхніх серцях.
     
    Редакція «Первой городской газеты» висловлює щире співчуття рідним та друзям Олени Романюк.
     
    Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обви-нувальним вироком суду.
     
     
    Ірина Лягул