У Кропивницькому прочитали трагедію польського драматурга «Балладина»

  • 8 вер. 2020 19:46
  • 1219
    • Новина У Кропивницькому прочитали трагедію польського драматурга «Балладина» Ранкове місто. Кропивницький
    У Кропивницькому відбулася дев’ята щорічна акція «Національне читання» під патронатом президента Польщі.
     
    5 вересня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Чижевського члени Об’єднання поляків “Полонія” імені Кароля Шимановського разом із поляками з усього світу та президентським подружжям Польщі Анджеєм Дудою і Агатою Корнхаузер-Дудою прочитали в ролях трагедію Юліуша Словацького «Балладина». 
     
    В Україні, де Юліуш Словацький прийшов у цей світ, читання було особливим. У музеї Словацького у Кременці в читанні взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі.
     
    У Кропивницькому до організації події долучилися Музей музичної культури імені Кароля Шимановського, Центр розвитку національних культур "Єдина родина" і, звичайно, бібліотека Чижевського. Завдяки підтримці акції з боку «Фонду Свобода і Демократія», що фінансується Канцелярією Прем'єр-міністра Польщі в рамках громадського завдання допомоги польській діаспорі та полякам за кордоном, читання в Кропивницькому пройшло з поділом на ролі, з польською музикою й піснями, а всіх учасників і глядачів пригостили млинцями. Учасники також отримають призи й дипломи.
     
     
    автор Марія Полячок
    ФОТО Марії Полячок
     
     
    Юліуш Словацький — великий польський поет і драматург, один із трьох національних поетів-пророків польської літератури поряд із Адамом Міцкевичем і Зиґмунтом Красінським.