Кіровоградщина: Як підприємцю вдалося "стартонути" після карантину

  • 4 вер. 2020 19:03
  • 642
    • Новина Кіровоградщина: Як підприємцю вдалося «стартонути» після карантину Ранкове місто. Кропивницький
     
    За сприяння служби зайнятості долинчанин не лише відкрив власну справу, а й зміг підтримати її під час карантину.
     
    27-річний мешканець Долинського району Олексій Базаров, у свій час, опанував у Криворізькому центрі підготовки і перепідготовки робітничих кадрів № 1 професію «електрогазозварник». За здобутою професією попрацювати не вдалося, адже молодий чоловік вирішив здійснити свій громадянський обов’язок і підписати контракт на проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України.
     
    Більше року Олексій був водієм автотранспортних засобів військової частини, яка була задіяна до проведення АТО/ООС. Після демобілізації молодий чоловік працевлаштувався до фізичної-особи підприємця, який здійснював свою діяльність у сфері підтримки пасажирських та вантажних перевезень. Пропрацювавши декілька місяців у підприємця, молодий хлопець зрозумів, що його освіти, навичок та умінь вистачить для того, щоб відкрити власну справу.
     
    У листопаді 2019 року Олексій звернувся до Долинської районної філії обласного центру зайнятості. Спільно з фахівцем філії колишній військовий підготував бізнес-план.
     
    Після успішного захисту бізнес-проекту Олексій отримав одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності: молодий чоловік вправно здійснює технічне обслуговування та ремонт авто.
     
    У зв’язку із введенням карантину, молодий підприємець також вимушений був зупинити свою діяльність. Поруч знову були фахівці філії: державна служба зайнятості здійснює супровід осіб, які отримали допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності упродовж 2-х років.
     
    Оскільки допомога по частковому безробіттю на період карантину надається у разі сплати роботодавцем єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом шести місяців, що передують даті зупинення діяльності, а Олексій справно та сумлінно сплачував вказаний внесок, фахівці служби зайнятості запропонували підприємцеві підготувати та подати пакет документів.
     
    03 серпня Олексій подав пакет документів та вже 19 серпня отримав належні виплати (за липень та серпень поточного року). З 01 вересня 2020 року підприємець відновив свою діяльність.
     
    - Я з вдячністю згадую уважне ставлення, чуйність і повагу від кожного фахівця районної філії обласного центру зайнятості, які зі мною спілкувалися і підтримали моє прагнення стати підприємцем, а потім і допомогли втілити його у життя, – поділився Олексій. – Бажаю шукачам роботи побільше оптимізму та готовності швидко пристосовуватись до життєвих обставин: тоді мрії неодмінно стануть реальністю!
     
     
    Марина Соловйова, директор Долинської районної філії
    Кіровоградського обласного центру зайнятості