На Кіровоградщині шукають очільника краєзнавчого музею

  • 4 вер. 2020 14:05
  • 1089
    • Новина На Кіровоградщині шукають очільника краєзнавчого музею Ранкове місто. Кропивницький

    Відповідно до законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про культуру”, “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури”; згідно з рішеннями Кіровоградської обласної ради від 29 вересня 2006 року № 61 “Про управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області” (із змінами й доповненнями), від 27 січня  2015 року № 706 “Про затвердження положення про порядок призначення на посади та звільнення з посад, укладення контрактів з керівниками комунальних підприємств, закладів, установ і організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Кіровоградської області” (із змінами й доповненнями); з огляду на дію постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів” (із змінами), у зв'язку із вакантною посадою директора Кіровоградського обласного краєзнавчого музею:

    Кіровоградська обласна рада оголошує:

    1. Конкурс на заміщення вакантної посади директора Кіровоградського обласного краєзнавчого музею:

    1.1. Вимоги до кандидатів:

    Керівником комунального закладу культури може бути особа, яка має вищу освіту (магістр, спеціаліст), стаж роботи у сфері культури не менше трьох років, володіє державною мовою та здатна за своїми діловими та моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.

    Зокрема, ділові та моральні якості, освітній і професійний рівень має відповідати вимогам, визначеним Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників (випуск 81. Культура та мистецтво. Розділ 1. “Музеї та заклади музейного типу”), затвердженим наказом Міністерства культури і мистецтв України від 04 лютого 2000 року № 32, а саме:

    директор Кіровоградського обласного краєзнавчого музею повинен знати: чинне законодавство в галузі культури; основи; постанови та рішення Кабінету Міністрів України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Кіровоградської обласної ради та Кіровоградської обласної державної адміністрації в галузі культури; що регламентують музейну діяльність; сучасні методи господарювання й управління; порядок обміну і зберігання музейних фондів, форми й методи проведення науково-дослідної, експозиційно-виставочної роботи, методичної, реставраційної і видавничої роботи музею; передовий досвід роботи вітчизняних та світових музеїв; основи трудового законодавства; правила й норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

    Допоміжними критеріями під час голосування на користь кандидатів є:

    післядипломна освіта у галузі управління;

    ступінь MBA (Master of Business Administration), MPA (Master of Public Administration), MLA (Master of Liberal Arts), магістра бізнес-адміністрування чи магістра державного управління;

    науковий ступінь доктора філософії (кандидата наук) чи доктора наук;

    досвід роботи на керівних посадах в українських/міжнародних компаніях, установах, програмах, проектах у сфері культури;

    володіння офіційними мовами Європейського Союзу;

    досвід розроблення і реалізації інвестиційних та інноваційних проектів;

    схвальні відгуки в українських та іноземних галузевих засобах масової інформації;

    бездоганна ділова репутація.

    Не може бути призначена на посаду директора Кіровоградського обласного краєзнавчого музею особа, яка:

    за рішенням суду визнана недієздатною або її дієздатність обмежена;

    має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку, або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією;

    є близькою особою або членом сім’ї керівників Кіровоградської обласної ради, Кіровоградської обласної державної адміністрації та департаменту культури  та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації.

    1.2.    Особа, яка бере участь у конкурсі, подає такі документи:

    заява про участь у конкурсі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України "Про захист персональних даних”;

    автобіографія, що містить прізвище, ім’я та по батькові, число, місяць, рік і місце народження, інформацію про громадянство, відомості про освіту, трудову діяльність, посаду (заняття), місце роботи, громадську роботу (у тому числі на виборних посадах), контактний номер телефону та адресу електронної пошти чи іншого засобу зв’язку, відомості про наявність чи відсутність судимості (довідку МВС України);

    копія документа, що посвідчує особу, копії документів про вищу освіту;

    два рекомендаційні листи довільної форми;

    мотиваційний лист довільної форми.

    Зазначені документи надсилаються на поштову та електронну адреси Кіровоградської обласної ради в установлений даним оголошенням строк.

    Особа може надати інші документи, які, на її думку, підтверджують її професійні чи моральні якості.

    1.3. Інформація про заклад додається (найменування, юридичне та фактичне місцезнаходження закладу, умови праці, відомості про матеріально-технічну базу закладу культури, фінансову звітність за попередній бюджетний період закладу культури, на посаду керівника якого проводиться конкурс).

    Документи приймаються протягом 30 календарних днів із дня опублікування оголошення (до 25 вересня 2020 року) за адресою: 25022,  м. Кропивницький,  пл. Героїв Майдану, 1 (ІІ поверх, каб. № 205, у робочі дні, в робочий час працівників виконавчого апарату Кіровоградської  обласної ради).

    Телефон для довідок: (0522) 30-15-86, електронна пошта:  konkurs.rada@ukr.net.

    Умови та строки проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Кіровоградського обласного краєзнавчого музею визначаються Законом України “Про культуру”, у тому числі конкурсна комісія проводить співбесіду з кандидатами, під час якої заслуховує публічні презентації проектів програм розвитку закладу культури на один і п’ять років.

     2. Про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Кіровоградського обласного краєзнавчого музею.

        До складу конкурсної комісії входять :

    представники Кіровоградської обласної ради та Кіровоградської обласної державної адміністрації  (три особи);

    представники трудового колективу Кіровоградського обласного краєзнавчого музею, обрані на загальних зборах трудового колективу (визначаються з числа осіб, які не є членами трудового колективу даного закладу) (три особи);

    представники громадських організацій у сфері культури відповідного функціонального спрямування (три особи).

    Пропозиції щодо кандидатур до складу конкурсної комісії подаються до 14 вересня 2020 року за адресою: 25022, м. Кропивницький, пл. Героїв Майдану, 1 (ІІ поверх, каб. № 205, у робочі дні, в робочий час працівників виконавчого апарату Кіровоградської  обласної ради).

    Телефон для довідок: (0522) 30-15-86.

    Пакет документів>>

    Читайте також: Обрали директорів на головні культурні посади області