У Кропивницькому націоналісти ініціюють перейменування вулиці

  • 4 вер. 2020 09:00
  • 6545
    • Новина У Кропивницькому націоналісти ініціюють перейменування вулиці Ранкове місто. Кропивницький
     
    Дві депутатки від "ВО Свобода" Фортечної та Подільської районних у м. Кропивницькому рад ініціюють перейменування вулиці Халтуріна на честь Семена Дорогого (район телевежі).
     
    Учора, 16 лютого, націоналістки Олена Скочко та Олена Яцун завітали на вказану вулицю, щоб поспілкуватися з її мешканцями та розповісти, які заслуги перед Україною і містом має Семен Дорогий і чому вулиця має право носити саме його ім’я.
     
     
    Семен Васильович Дорогий проживав у минулому столітті на вищезгаданій вулиці у будинку № 12. Керував у нашому місті хоровою капелою Кіровоградського педінституту. Крім цього він створив у обласному центрі хор музичного училища, хор Будинку культури імені Калініна, хор Будинку вчителя, хор військового гарнізону, хор хлопчиків при Будинку культури імені Компанійця, його вважають фундатором і музичного училища, і музично-педагогічного факультету нинішнього педуніверситету.
    За плідну творчу роботу Семену Васильовичу присвоєні почесні звання „Заслужений діяч мистецтв України” та „Заслужений працівник культури”.
     
    Натомість Степан Халтурін був російським більшовиком, чинив терористичні акти у XIX cт. і не має жодних заслуг перед громадою міста і Україною.
     
    Під час спілкування з жителями вулиці місцеві депутатки познайомились з багатьма хорошими людьми, серед яких колишня місцева депутатка, Заслужений вчитель України Людмила Калкіна, яка розповіла, що на вулиці Халтуріна проживає багато хороших педагогів, серед яких і три Заслужених вчителя. Приємно були вражені тим, що частина жителів розмістила на своїх хвіртках таблички у кольорах державного прапора, а над деякими будинками майорять синьо-жовті прапори.
     
    Більшість громадян підтримали перейменування вулиці, а деякі навіть пам’ятають самого Семена Дорогого, який проживав тут у молоді роки. Кропивничани усвідомлюють, що вулиця має право називатися на честь видатного земляка, а не носити ім’я російського більшовика.
     
    Олена Скочко