В Україні створюватимуть сучасні зрошувальні системи для аграріїв

  • 3 вер. 2020 10:40
  • 849
    • Новина В Україні створюватимуть сучасні зрошувальні системи для аграріїв Ранкове місто. Кропивницький
     
    У 2021 році планується розпочати будівництво зрошувальних систем, які убезпечать аграріїв від несприятливих погодних умов.
     
    Про це пише Урядовий портал
     
    Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 2 вересня ухвалив рішення, спрямовані на розвиток національного агропромислового комплексу.
     
    Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Уряд починає уніфіковувати нормативну базу для екологічно безпечного зрошення, поливу та водовідведення.
     
    - Наші аграрії та фермери зверталися постійно до Уряду з проханням про створення ефективної системи будівництва зрошувальних проектів. Тому на наступний рік ми запланували разом з Президентом розширити програму «Велике будівництво» саме на створення зрошувальних систем у південних областях України, — наголосив Глава Уряду.
     
    На думку Прем’єр-міністра, такі системи мають збільшити урожайність та убезпечити аграріїв від несприятливих погодних умов.
     
    Також під час засідання Уряд схвалив проект закону, який передбачає зміни до законодавства в частині підтримки фермерських господарств.
     
    - Серед основних новацій, які ми пропонуємо — законодавчо визнати пріоритетність державної підтримки фермерському господарству, голова якого має вік до 35 років. Бо у нас зараз більше 30 тисяч активних фермерських господарств і лише близько 500 з них очолюють молоді люди, — зауважив Денис Шмигаль.
     
    Очільник Уряду підкреслив, що кількість таких господарств має зрости щонайменше вдвічі у найближчі роки, і держава має їм активно допомагати.
     
    - Також ми пропонуємо чітке унормування складу земельних ділянок фермерських господарств та перелік отримувачів допомоги, що дасть змогу збільшити кількість одержувачів державної підтримки, зокрема на тих господарів, які орендують землі, — зазначив Прем’єр-міністр.