Кропивницький: Скільки першачків вперше переступили поріг школи?

  • 1 вер. 2020 17:01
  • 889
    • Новина Кропивницький: Скільки першачків вперше переступили поріг школи? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Стартував новий навчальний рік у Кропивницькому. Сьогодні, 1 вересня, сорок шкіл міста відкрили двері для 26 150 учнів, інформує сайт міської ради.
     
    - "Крокуємо разом, досліджуємо, визначаємо, об’єднуємося” – перша тема першого уроку у 948 класах закладів освіти обласного центру. Вперше у своєму житті поріг школи переступили 2660 першачків. Про це повідомила начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.
     
    - Сьогодні у школах Кропивницького заняття розпочалися у різний час, о 7.45, 9.30, о 10 годині. При плануванні графіку занять комплексно враховувалися мікрорайон, в якому розташована школа, та кількість дітей у ній. До того ж педагоги звертали увагу на можливість учнів вчасно дісталися до навчальних закладів, - відзначила очільниця управління освіти.
     
    За словами Лариси Костенко, навчальний процес регулюватиметься ще й в залежності від температури повітря у класах.
     
    - Оскільки у ці дні дуже спекотно, а деякі класи розташовані ще й на сонячній стороні, у школярів будуть дещо скорочені уроки, але з подальшим відпрацюванням за сприятливіших погодних умов для навчання, - зауважила керівник галузі освіти.
     
    Сьогодні Лариса Костенко відвідала та проінспектувала декілька навчальних закладів міста. За її словами, у кожній школі дотримуються всіх протиепідемічних заходів. В туалетних кімнатах наявні антисептики, мило. У приміщенні шкіл спеціальними стрічками розмежовані напрямки руху, за якими переміщуються діти початкової та старшої школи.
     
    У залежності від кількості учнів, навчальний процес в різних школах сьогодні розпочався по-різному.
     
    - У деяких школах були святкові лінійки, у деяких - першачків урочисто зустрічав директор школи, вчитель, вже потім школярі переходили до класних кімнат на свій перший урок, - звернула увагу Лариса Костенко.
     
    Крім того у сорока закладах дошкільної освіти і семи дошкільних відділеннях при школах сьогодні відкрито 362 групи. Загалом, у дошкільні навчальні заклади прийшли 4 253 дитини.