Після тривалого карантину учні Кіровоградщини сіли за парти

  • 1 вер. 2020 14:06
  • 1680
    • Новина Після тривалого карантину учні Кіровоградщини сіли за парти Ранкове місто. Кропивницький
     
    13 березня 2020 року учні Кіровоградщини пішли на карантин. Про це повідомляє «Утренний город».
     
    У зв’язку з постійним продовженням карантинних заходів учні закінчили навчальний 2019-2020 рік дистанційно.
    І ось після літніх канікул діти пішли до школи. Але навчання відбудеться у іншому форматі. 
    Вчителі проходитимуть щоденний температурний скринінг, а учні розповідатимуть про свій стан здоров’я. Обов’язкове носіння масок, але не під час уроків. Під час занять за територію школи виходити суворо заборонено.
     
    І тепер не учні йтимуть до вчителя, а навпаки, вчитель до дітей, крім вчителя інформатики та фізичного виховання.
     
    - Адміністрації шкіл сформували гнучкий графік роботи. У деяких випадках змінили початок занять у різних класах чи групах, щоб уникнути скупчень дітей. Загалом на час карантину рекомендуємо відмовитись від кабінетної системи й проводити уроки в одному класі, - зазначив начальник управління освіти та науки Кіровоградської ОДА Володимир Таборанський.
     
    Що стосується організації харчування, більшість закладів середньої освіти області вирішили дозволити дітям харчуватись у власних класах із використанням одноразового посуду.
     
    Для молодшої школи уроки будуть скорочені, а для середньої та старшої – без змін.
     
    - Відбувся лише перший урок без участі батьків, під час якого говорили про Україну та коронавірус. А далі все по звичному плану, але з дотриманням усіх карантинних вимог. Як буде далі - покаже час, - зазначила вчителька 3-б класу Бережинської ЗОШ Олена Гетьман.
     
    Враженнями про свій перший день у школі поділився шестикласник Мартоніської ЗОШ Сергійко.
     
    - Я радий, що сьогодні прийшов до школи, бо там були всі мої однокласники. А ще у нас з'явилася новенька. Урочистостей не було, нам тільки розказали, як нам вести себе і що собою мати під час навчання.
     
    Також ми провели опитування у соціальній мережі фейсбук та запитали у батьків, як вони ставляться до нового формату першого дзвоника.
    Більшість задоволені, що не буде довгих лінійок під сонцем.
     
     
     
     
    Елеонора Величко зазначила:
     
    - Я любила Перший дзвоник і останній в школі. Це було свято! Наряди вибирали! Коли у моїх уже дітей лінійки - те ж саме! Так, жара і т.д. Але... Можна і цікаві лінійки проводити. І мамам подивитись зворушливі виступи своїх дітей... А зараз мене в вайбер групі батьки питають: "нарядно вдягати дітей на 1 вересня?"
    Це ж свято - день знань...
     
    - Ми перейшли до другого класу, тому атмосферу свята Першого дзвоника відчули ще минулого року. Наразі спокійні. Але для першачків можна було щось і придумати, - говорить Світлана Островська.
     
    Але найбільше батьків хвилює, як діти добиратимуться до школи. Адже у громадському транспорті у зв'язку з карантинними заходами є обмеження по кількості присутніх, а вранці не лише учням у школи потрібно, а і іншим на роботу.