Кіровоградщина: Чи доведеться батькам платити за маски у школах?

  • 31 серп. 2020 19:09
  • 936
    • Новина Кіровоградщина: Чи доведеться батькам платити за маски у школах? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Олексій Хмара підняв у ФБ Revizorro. Варта якості питання фінансування боротьби з COVID-19 у навчальних закладах.
     
    "Вже завтра стартує навчальний рік, а з ним і карантинні вимоги: маски, дезінфікатори, паперові рушники та все в тому ж дусі.
    Керівники міста бадьоро рапортують про повну готовність до початку навчання. Що треба - купили, де треба - поремонтували, всіх, кого треба, - навчили та попередили. 
    Одним словом – готові, місто за все заплатило.
     
    От тільки через карантин навесні Кропивницький недоотримав багато-багато мільйонів. Вони, звісно ж, могли би піти на фінансування шкільних потреб. Проте грошей у місті катма. Тому, є всі шанси, що придбане владою Кропивницького закінчиться дуже скоро, а поновити запаси банально не буде за що.
     
    Хіба що знову введуть жорсткий карантин. Або все куплять батьки. За давньою звичкою.
     
    Не полінувався та подивився на сайті Мінфіну, а як витрачають кошти з державного Фонду боротьби з COVID-19. Нагадаю, його бюджет становить понад 65 мільярдів (!) гривень, а фонд створено (далі - цитата): «для фінансування додаткових видатків на охорону здоров'я та соціальних видатків, безпосередньо пов'язаних із епідемією COVID-19».
     
    Тож, на освіту з Фонду виділили цілих… 52 мільйони, які витратили на повернення людям коштів за призначене та відмінене пробне ЗНО. Це все. 
    На підготовку шкіл до навчання з Фонду не виділили нічого. Натомість 35 мільярдів (!) піде на ремонти та будівництво доріг. Тих, що з табличками «Велике будівництво». Як воно допоможе з коронавірусом, чесно, не знаю.
     
    Та знаю, що вже за місяць чи два батькам доведеться самим купувати у школи маски, рушники та дезінфекатори. І все, що накажуть, аби діти могли відвідувати навчання. 
    Бо в міста гроші закінчаться, а державні гроші просто закопають в землю.
    Не вірите? Я теж хочу в таке не вірити. Та покаже час.
    Посилання на офіційну інформацію міністерства фінансів про витрачання коштів Фонду боротьби з COVID-19: https://cutt.ly/tfklo6l