Як вибрати радіатор опалення: особливості та різновиди пристроїв

  • 31 серп. 2020 09:51
  • 2205
    • Новина Як вибрати радіатор опалення: особливості та різновиди пристроїв Ранкове місто. Кропивницький
     
    Опалювальний сезон розпочинається восени, отже варто вже замислитися над зміною опалювального приладу. Хтось починає відмовлятися від чавунних моделей на користь біметалічних, хтось вже встановив алюмінієвий варіант. Але як вибрати радіатор, який би був гарним, практичним і недорогим?

    Критерії вибору радіатора

     
    Перш за все потрібно визначити потужність пристрою. Від неї буде залежати здатність батареї забезпечити дім максимально комфортною температурою в холодну пору року. Також важливо, щоб радіатор був міцним, надійним, вигідним та ефективним. Крім того, він повинен мати привабливий вигляд.
     
    В основному радіатори підбираються за:
     
    • тиском (робочий, обпресувальний);
    • типом системи опалення (центральне, автономне);
    • схемою підведення (однотрубна, двотрубна);
    • діаметром труби;
    • рівнем кислотності. 

    Особливості радіаторів опалення

    Є також інший нюанс, від якого буде залежати працездатність пристрою, — це його різновид.
     
    Чавунні
    Раніше були найбільш поширеним видом. Така батарея не підвергається корозії, є найбільш зносостійкою, довговічною і невибагливою. Але ця модель не стійка до гідроударів.
     
    Алюмінієві
    Можуть відрізнятися відповідно до технології, використовуваної при виготовленні: лиття, екструзія. Конструкція складається з блоків з двома або трьома секціями. Радіатор в ALLO дуже ефективний в тепловіддачі, має невелику вагу і стильний дизайн. У процесі використання може додатково виділятися водень.
     
    Металеві
    Сталеві пристрої, в свою чергу, поділяються на трубчасті й панельні. Перші мають високий робочий тиск, гігієнічність і велику кількість зовнішніх варіацій. Другі ж мають більш широкий діапазон (висоти і широти), тому їх можна застосовувати при низькому рівні температури.
     
    Біметалічні
    Завдяки комбінованому з алюмінію та сталі матеріалу, ці радіатори витриваліші, ніж інші моделі. Вони здатні витримати тиск до 50 атмосфер, мають досить високу тепловіддачу, стійкість до корозійних пошкоджень. Зовнішній вигляд ідеально вписується до будь-якого дизайну інтер'єру.