У Кропивницькому згадували про загиблих бійців Іловайського котла (ФОТО)

  • 30 серп. 2020 09:03
  • 1225
    • Новина У Кропивницькому згадували про загиблих бійців Іловайського котла (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    29 серпня 2014 року розпочався вихід українських бійців з "Іловайського котла".

    Про це повідомляє «Утренний город».

    Військові почали рух з Іловайська "зеленим коридором", однак під час відходу колони були зухвало розстріляні. Іловайське побоїще забрало життя 366 українських військовослужбовців, 429 воїнів отримали поранення, ще 300 осіб потрапили в полон.

    Президент Володимир Зеленський своїм указом встановив 29 серпня Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

    У Кропивницькому відбулося рід заходів. Пам’ять про Героїв вшанували загальнонаціональною хвилиною мовчання. До їхніх могил на Алеі почесних військових поховань Рівнянського кладовища лягли живі квіти від вдячних кропивничан.

    У Кіровоградській обласній філармонії відбулися урочисті збори до Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

    Пам’ятною ходою і покладанням квітів вшанували кропивничани пам’ять своїх земляків – Героїв російсько-української війни.

    Символом скорботи за загиблими бійцями на Донбасі стали соняхи, тож учасники ходи несли на грудях жовті квіти Іловайської трагедії. А площа Героїв Майдану стала місцем інсталяції, присвяченій тим трагічним подіям: 207 захисних шоломів українських воїнів, розписаних квітами дитячими руками, за числом загиблих мешканців краю, лягли на бруківку центральної площі серед соняхів.

    Рівно 207 свічок склали сьогодні на сходах міської ради Кропивницького малюнок соняха. Їх запалили родини воїнів, що полягли смертю хоробрих за свободу і незалежність свого народу в День пам’яті захисників України.

    Саме стільки кропивничан віддали свої життя в Російько – українській війні за право свого народу жити вільно на Богом даній землі.