Кропивницький вшанував земляків, які полягли за Україну (ФОТО)

  • 29 серп. 2020 22:26
  • 1213
    • Новина Кропивницький вшанував земляків, які полягли за Україну (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    У Кіровоградській обласній філармонії відбулися урочисті збори до Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

    Про це повідомляє «Утренний город».

    Однак боротьба триває і нині, коли українці змушені захищати від російської агресії суверенітет України. Це боротьба не лише за людей і територію, а і за право бути собою, вільно вирішувати як жити, у що вірити, кого любити, з ким дружити, куди прагнути та яке майбутнє обирати.

    Усі присутні хвилиною мовчання вшанували земляків, які полягли за Україну, свободу та віру у чисте небо славетної землі. На сьогодні кількість загиблих - 207 осіб. 96 родин не дочекалися батька... Понад двісті дітей не дочекалися батька...

    Указом Президента України нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня голову Спілки об’єднань  громадян громадської спілки «Всеукраїнська Асоціація організацій учасників АТО «Мужність», учасник АТО, інвалід війни 2-ї групи Валентина Ліхоліта.

    За активну життєву позицію батькам, чиї сини віддали життя за Україну оголошено Подяки міської ради та виконавчого комітету міста Кропивницького Володимиру та Аллі Кондаковим, Олегу та Світлані Волоховим, Ользі та Миколі Безкровним.

    З ініціативи громадськості започаткована всеукраїнська відзнака-оберіг «Батьківське серце», яка була вручена 13 родинам загиблих.

    Відзнаку Православної Церкви України «За любов та жертовність до України» вручено матері загиблого в АТО/ООС Олександра Кондакова - Аллі Кондаковій та матері загиблого в АТО/ООС Олексія Волохова – Світлані Волоховій.

    Після вручень відбувся концерт-пам’ять за загиблими захисниками України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

    Для присутніх у залі звучав камерний оркестр «Концертіно» Кіровоградської обласної філармонії, солісти- лауреати міжнародних конкурсів Олександр Безай та Владислав Бурага, солістки Іванна та Людмила Мокряк та академічний театр музики, пісні та танцю «Зоряни».