У Кропивницькому художниця показала шанувальникам «Пів голови» (ФОТО)

  • 29 серп. 2020 12:05
  • 1374
    • Новина У Кропивницькому художниця показала шанувальникам «Пів голови» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Епатажна виставка «Пів голови» відомої кропивницької художниці Ольги Краснопольської відкрилась учора, 28 серпня, в художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна у Кропивницькому. Про це повідомляє «Утренний город».

    Це перша персональна виставка мисткині. До того, як відважитись на її проведення, Ольга брала участь у колективних пленерах та колективних вернісажах у Кропивницькому, Києві та інших містах України.

    До експозиції увійшли понад півсотні картин і малюнків олівцем, аквареллю та гуашшю, акриловими та олійними фарбами. Доповнюють картини інсталяції, виконані у притаманній Ользі нетривіальній манері. Тут присутня і самоіронія, і глибока філософія.     

    –– Назва «Пів голови» виникла на асоціаціях із приказками й прислів`ями про людей із легкими психічними розладами, ну, і часто митці такими здаються людям, які творчістю не цікавляться. Звідти, мабуть, і пішли вислови «вітер у голові», «а голову ти вдома не забув?», «таракани в голові», «дах поїхав», «хворий на всю голову» і т.п., - прояснює авторка концепцію своєї виставки.

    Цікаво, що в афіші заходу до звичного всім прізвища майстрині додалося ще одне: Різдвянська.    

    – Томоє дівоче прізвище. Воно красиве і дуже рідко зустрічається. Тож вирішила, що треба, аби воно продовжило жити, - додає Ольга.

    Привітати її прийшли музейні працівники, літератори, журналісти, колеги з дитячої художньої школи та школи мистецтв, де викладає Ольга, а також учасниці творчої студії «Муза», яку вона очолює.

    Були серед відвідувачів виставки гості з гітарами – друзі майстрині пензля художник Олександр Кир’янов та журналіст Сергій Копотієнко. Вони продовжили концертну частину мистецької події своїми виступами. Прозвучали авторські пісні, в тому числі й на вірші Ольги Краснопольської.

    Читайте також: Виставка картин, написаних пальцями, приїхала до Кропивницького.

    Людмила Макей