У Кропивницькому Володимир Зеленський вшанував хвилиною мовчання загиблих у війні на Донбасі

  • 28 серп. 2020 10:04
  • 1069
    • Новина У Кропивницькому Володимир Зеленський вшанував хвилиною мовчання загиблих у війні на Донбасі Ранкове місто. Кропивницький

    Вчора, 27 серпня, Президент України Володимир Зеленський з робочим візитом відвідав Кропивницький.

    Про це повідомляє "Утренний город".

    У рамках робочої поїздки відвідав місце дислокації Третього полку Сил спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго.

    Підрозділи полку відомі тим, що героїчно визволяли Красний Лиман, брали участь у штурмах та обороні Савур-могили. Також спецназівці 3-го полку виводили підрозділи з оточення під Іловайськом, брали участь у боях і супроводжували колони під Дебальцевим і Мар’їнкою. Загалом у боях полк втратив 48 військовослужбовців, а 164 солдати та офіцери отримали поранення.

    Глава держави ознайомився з умовами проходження служби та штатним озброєнням вітчизняного виробництва, яким оснащений полк.

    Володимир Зеленський підтримав ідею будівництва сучасного комплексу військового містечка на околиці Кропивницького зі штатно-посадовим житлом, що дасть змогу перенести місце дислокації полку з центру міста. На цій базі може бути, зокрема, гараж для техніки, зали для планування операцій, спортзали, місце проживання особового складу разом із сім'ями.

    Під час спілкування з іноземними військовими інструкторами Президент України подякував за допомогу, а також підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Також Володимир Зеленський зауважив, що участь іноземних інструкторів у підготовці військових підвищує бойові навички українських воїнів та рухає нашу армію до НАТО.

    - На початку війни наші стратегічні західні партнери зробили неможливе й допомогли нашій армії, яка була з точки зору підготовки та техніки, форми й обладнання далеко не на тому рівні, що зараз. Ми за цю підтримку дуже вдячні, – заявив Глава держави.

    Президент також відвідав музей – кімнату бойової слави полку. Тут, зокрема, є зал Холодного Яру та освітня зала для дітей.

    У залі, присвяченому участі у війні на Донбасі, один з найбільш унікальних експонатів – «броньовані душі». Це шість бронежилетів, які врятували життя бійцям полку.

    Під час перебування у місці дислокації полку Володимир Зеленський вручив державну нагороду та годинники чотирьом військовим. Натомість Президентові подарували символіку полку та комікси про військову частину, реальні бойові дії з реальними персонажами.

     

    Глава держави також ушанував хвилиною мовчання всіх бійців, загиблих у війні на Донбасі.