Скільки років більшості безробітних на Кіровоградщині?

  • 27 серп. 2020 09:32
  • 583
    • Новина Скільки років більшості безробітних на Кіровоградщині? Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    За сприяння служби зайнятості області забезпечено тимчасову зайнятість 4,5 тис. громадянам, зокрема 0,8 тис. осіб взяли участь у громадських роботах та 3,7 тис. осіб в інших роботах тимчасового характеру.
     
    Особи виконували роботи з благоустрою територій населених пунктів; 
    по інформуванню населення стосовно порядку отримання житлових субсидій; 
    з екологічного захисту навколишнього середовища; 
    впорядкування місць поховання, меморіалів захисників Вітчизни; 
    будівельні та ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери тощо.
     
    З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у січні-липні 2020 року за сприяння служби зайнятості області 2,0 тис. осіб безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості становила 142 особи. Професії, які здобули безробітні, це електрогазозварник, адміністратор, перукар, манікюрник, касир торгівельного залу, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, контролер-касир, електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, тощо.
     
    Протягом січня-липня 2020 року кількість осіб, охоплених профорієнтаційними послугами, становила 31,4 тис. осіб, у т.ч. 23,8 тис. осіб, які мали статус зареєстрованого безробітного. Також профорієнтаційними послугами було охоплено 3,7 тис. осіб, що навчалися у навчальних закладах різних типів. З них 3,5 тис. становили учні загальноосвітніх шкіл.
     
     
     
    За видами економічної діяльності: серед зареєстрованих безробітних 18,9% – у торгівлі та ремонті; 
    16,9% – у державному управлінні; 
    13,7% були зайняті у сільському, лісовому та рибному господарстві; 
    13,0% – у переробній промисловості; 
    6,4% – у охороні здоров’я; 
    5,8% – у транспорті тощо.
     
    Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості області, станом на 1 серпня 2020 року, у порівнянні з відповідною датою минулого року, зменшилась на 36,2% та становила 1,8 тис. одиниць.
     
    Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив майже 6,9 тис. грн. (на відповідну дату 2019 року – 6,0 тис. грн), у 76,7% вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної.
     
    За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігається на фахівців (9,5%), працівників сфери торгівлі і послуг (12,2%), професіоналів (13,5%), робітників з обслуговування, експлуатації і контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування і машин (16,4%) та кваліфікованих робітників з інструментом (29,9%).
     
    Відділ статистики та прогнозування 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості