Обрали директорів на головні культурні посади області

  • 26 серп. 2020 18:02
  • 1290
    • Новина Обрали директорів на головні культурні посади області Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулого тижня стали до роботи нові очільниці обласної філармонії та бібліотеки імені Чижевського.
    У Кропивницькому відбувся цикл засідань конкурсних комісій на заміщення вакантних посад, де обрано керівників обласних закладів культури.
     
    Раніше було оголошено конкурс на заміщення вакантних посад директорів Кіровоградської обласної філармонії, Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського та Обласного центру народної творчості.
     
    До сьомого серпня треба було подати пакет документів із заявою про участь у конкурсі.
     
    Очолити обласну філармонію бажало двоє претенденток: чинна очільниця обласного краєзнавчого музею, яка в минулому очолювала управління культури обл- держадміністрацїі, Наталія Агапєєва та викладачка музичного коледжу Ярина Долінко.
     
    За крісло директора бібліотеки ім. Д. Чижевського боролися нинішня в. о. директора цього закла-ду Валентина Животовська (в минулому – начальниця управління культури і туризму облдер-жадміністрації) та адміністраторка ресторану «Шенген», яка має освіту за спеціальністю «Бібліотечна справа» та досвід роботи у бібліотечній сфері 15 років, Оксана Федоренко.
     
    Та найбільше претенденток було на місце директора обласного центру народної творчості. Документи подали: головна спеціалістка відділу освіти, молоді і спорту, культури і туризму Первозванівської сільської ради Тетяна Назаренко, директорка ТОВ «Гарбузенко» та дизайнерка одягу Оксана Гарбузенко, колишня начальниця відділу культури, туризму та культурної спадщини Кропивницької РДА Ольга Ковальова, журналістка і редакторка, учасниця проєкту «Баба Єлька» Світлана Листюк та завідувачка сектору культури, молоді і спорту Вільшанської РДА Олена Михайлова.
    Конкурсна комісія розглянула подані документи, однак жодна з претенденток на керівну посаду так і не стала переможницею. Відтак Центр поки що лишається без офіційно призначеного керівника.
     
     
    Директоркою філармонії стала Наталія Агапєєва (фото вгорі), а комунальний заклад «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського» очолила Валентина Животовська. 
     
    Ірина Лягул