Кіровоградщина: Нова очільниця обласної філармонії приступила до своїх обов'язків

  • 21 серп. 2020 14:45
  • 2090
    • Новина Кіровоградщина: Нова очільниця обласної філармонії приступила до своїх обов'язків Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, 21 серпня, офіційно проголошено ім’я нового директора Кіровоградської обласної філармонії.

    Цю місію виконав Олександр Чорноіваненко, голова Кіровоградської обласної ради, разом з начальником управління майном виконавчого апарату Андрієм Шепелем.

    Церемонія представлення відбувалась безпосередньо у філармонійній залі, де зібрались всі творчі колективи та адміністрація мистецького закладу.

    Олександр Чорноіваненко почав свою вітальну промову з теплих інтонацій і акцентував значну роль філармонії в цілому і особливо творчого колективу «Зоряни», які прославляють Кіровоградщину в усьому світі.

    І вже потім перейшов до основної частини:

     - Я сьогодні прийшов представити вам Наталію Юріївну Агапєєву, яка виграла конкурс на посаду директора філармонії, абсолютно об’єктивно. Ця людина отримала найбільший досвід, вона є Заслуженим працівником культури України, має чимало державних відзнак та нагород. Разом вам все вдасться - продовжити усі гарні традиції філармоніїї. Я вдячний Миколі Івановичу Кравченко за їх розвиток абсолютно щиро, але я впевнений, що наразі, в нових умовах загрози від COVID, треба рухатись далі та оновлюватись відповідно до вимог часу. Ми прикладемо всі зусилля по добудові репетиційної зали для академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни»,вже йдуть підготовчі роботи, тендер провели, шукаємо кошти. Це наша зона відповідальності. Але перед тим, як підписати розпорядження та 5-річний контракт з новим керівником, Наталією Юріївною Агапєєвою, хотів би висловити вдячність заступнику директора Оксані Петрівні Буртовій, яка взяла на себе відповідальность в цей важкий період, і все вдалося - філармонію люблять і поважають люди.

    Виступ Наталії Агапєєвої був лаконічним, але впевненим та душевним.

     - Повірте, що рішення про прихід у Храм мистецтва було для мене не простим. В галузі культури я працюю 33 роки, майже 25 з них – в управлінні культури. 9 років – на посаді директора Кіровоградського обласного краєзнавчого музею. І коли постало питання про керівника Кіровоградської обласної філармонії, я не одразу прийняла це рішення. Я з величезною повагою відношуся до тієї діяльності, до тієї колосальної роботи, яку проводив Микола Іванович Кравченко зі своїм колективом багато-багато років. Я бачила мистецькі проєкти філармонії, ми разом з ним їх готували. Відповідальність стосовно цього мистецького закладу лягає сьогодні на мене. Маю впевненість в тому, що ми зможемо підтримати ту величну планку, яка завжди була у Кіровоградської обласної філармонії. Я з великою шаною та повагою відношуся до кожного з вас - до тих, хто стоїть на сцені і тих, хто працює за сценою, як і до тих, хто готує ці виходи на сцену, забезпечує світло, якісне прибирання тощо. Я знаю, що таке ремонтні роботи, знаю, скільки ще треба зробити тут. В моїх програмах передбачено і добудову концертної зали, і ремонтні роботи, І придбання екрану, нової світової та звукової апаратури – усього, що потребує вирішення в філармонії. Шановні колеги. Я бажаю вам всім здоров’я, чекаю на підтримку та взаєморозуміння, щоб у нас все злагодилося найкраще. Дякую вам за довіру.

    Читайте також: Кіровоградщина: Пошуки керівника Центру народної творчості тривають